Új Lenovo asztali PC és munkaállomás alacsony áron

Széll Zoltán, 2011. április 2. 09:46

A Lenovo bejelentette, hogy áprilisban új nagy teljesítményű asztali PC-t (ThinkCentre M81), májusban új nagy teljesítményű munkaállomást (ThinkStation E30) dob a piacra. Mind a két új masina az Intel legújabb Core processzorain alapul.


 Az új asztali gépek rendkívül alacsony áron kerülnek forgalomba. Az április végén érkező ThinkCentre M81 asztali PC induló ára 599 US$, míg a májustól megvásárolható ThinkStation E30 munkaállomásé 629 US$.

 Mind a két új gép az Intel 2nd generációs Core i processzorokon alapul. A beépített Turbo Boost technológia a terhelés függvényében jelentős mértékben növeli a processzorok sebességét. A gépek további jellemzői a nagy RAM tár, a 160 GB-os SSD tároló, a SATA 3 határfelület és az USB 3.0 kapu.

 

A Thinkcentre M81 asztali PC Intel HD vagy ATI diszkrét Radeon grafikus processzort foglal magába. A Lenovo szerint az M81 több, mint 56 százalékkal kevesebb energiát igényel, mint a korábbi modellek és a beépített anyag 42 százaléka újrahasznosítható. A Thinkstation E30 munkaállomás vásárlói az Nvidia Quadro vagy az Nvidia NVS grafikus kártyák közül választhatnak. A Lenovo szerint a Tinkstation E30 megfelel az Energy Star 5.0 előírásainak, mivel a konstrukció olyan anyagokat tartalmaz, melyek 65 százaléka újrahasznosítható. Az új munkaállomáshoz opcióként Blu-ray optikai meghajtó is kapható.

 A tervezők az új asztali masinákban az Intel Turbo Boost technológiát a Lenovo saját fejlesztésű „Rapidboot” (gyors kezdeti betöltés) technológiájával kombinálták. A kombináció alkalmazásának köszönhető, hogy az új rendszerek átlagosan 20 másodperccel rövidebb idő alatt töltik be indítás után a programokat és sokkal gyorsabban kapcsolnak ki, mint a tipikus Windows 7 alapú gépek.

 A torony (25L) és kis formátumú (11L) házban kapható ThinkCentre M81 „főfolyamú” asztali PC 2nd generációs Intel Core i5 és i7 Sandy Bridge processzorokat, integrált HD grafikát (VGA + DP) és vagy diszkét ATI Radeon HD5450 (DVI + DP) grafikus processzort, maximum 16 GB DDR3 SDRAM memóriát, maximum 2 TB-os merevlemezes meghajtót  (torony modell 2x 1 TB-os meghajtót), 160 GB-os Flash SSD (szilárdtest ) meghajtót, 8x USB 2.0 kaput, SATA 3 vezérlőt, opcionális USB 3.0 kaput és előre telepített Windows 7 Professional 64-Bit operációs rendszert tartalmaz.

 A programok betöltési ideje Lenovo EE 2.0 szoftverrel (Rapid Drive) kevesebb, mint 23,43 mp.

 A Lenovo ThinkStation E30 munkaállomás 2nd generációs Intel Core processzor technológián alapuló négymagos Intel Xeon E3 1200 sorozatú CPU-kat (kiválasztott CPU-k Intel HD P3000 GPU-val), maximum 16 GB DDR3-1333 MHz ECC SDRAM memóriát (kiküszöböli a memóriához kapcsolódó hibákat), NVIDIA Quadro 2000 grafikus processzort, SATA 3 vezérlőt, USB 3.0 adaptert, maximum 4 TB merevlemez-kapacitást, 80 vagy 160 GB-os SSD tárat és előre telepített és Microsoft Windows 7 Professional 64-Bit operációs rendszert tartalmaz. Támogatja a RedHat Enterprise Linux 64-Bit operációs rendszert is.

 Az E30 munkaállomás 57 százalékkel gyorsabban tölti be indulás után a programokat és 38 százalékkal rövidebb idő alatt kapcsol ki, mint a tipikus masinák.
 

Kulcsszavak: munkaállomás PC Lenovo

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50