Konferencia szakembereknek a HTML5-technológiáról

forrás Prim Online, 2011. május 16. 09:44

A Microsoft Magyarország támogatásával rendezték meg a HTML5 konferenciát, amely a népszerű webes technológia jelenével és jövőjével foglalkozott.

A HTML5 az egyik legdivatosabb netes buzzword-é vált az elmúlt hónapokban, megszámlálhatatlan alkalommal hivatkoztak rá a különböző világcégek, holott még meg sem született a jelölőnyelv teljes mértékben elfogadott verziója. A részben a Microsoft támogatásával megszervezett HTML5 konferencia célja az volt, hogy a jelenlegi állapotoknak megfelelően értékelje a technológia helyzetét, és bemutassa, milyen megoldások születhetnek meg a HTML5 segítségével. Ennek érdekében a témák között már befejezett, működőképes HTML5-projektek is szerepeltek, amilyen például az Alexandra könyvolvasó-modulja, vagy a Mese.tv mesefilmes tartalomszolgáltatása.

A konferencia mind a webes, mind a hagyományos technológiákkal foglalkozó fejlesztők, valamint a dizájnerek és döntéshozók számára is kínált érdekes programokat. Az előadók között a Budapesti Műszaki Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének munkatársai, a Budapest Javascript Meetup, a prezi.com és az egyszervolt.hu szakemberei mellett a Microsoft Magyarország rendszermérnöke is szerepeltek.

Nacsa Sándor, a HTML5 konferencia főszervezője elmondta: „Nagyon sokan és sokfélét beszélnek és állítanak a HTML5 kapcsán, azzal azonban már csak kevesen vannak tisztában, hogy valójában mire képes ez az új technológia. A konferencián az ebben rejlő lehetőségeket tártuk fel az érdeklődő szakemberek előtt.”

A konferencia előadásai felvételről megtekinthetők: http://html5hu.wordpress.com/html5-konferencia-felvetelrol/

Kulcsszavak: konferencia Microsoft-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Még mindig óvatlan az online vásárló magyarok ötöde

A magyar lakosság majdnem háromnegyede rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül (69 százalék), és szinte mindenki (97 százalék) tudatában van az ezzel járó kockázatoknak. A megkérdezettek négyötöde legalább egy módszert alkalmaz is a biztonsága érdekében viszont ötből egy fő még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét – derült ki az OTP Mobil friss felméréséből. 

2024. május 8. 14:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36