Elindult az online kasszák bekötése

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 9. 19:28

Ma kezdetét vette a NAV-nak folyamatosan adatokat szolgáltató online kasszák bekötése. Az első ilyen Laurel Cégcsoport által szállított pénztárgépet Zagyvarékason egy Coop üzletben helyezték el. A vállalat a következő hetekben összesen 150 pénztárgépet helyez üzembe, hogy a sikeres tesztelés után mielőbb indulhasson a sorozatgyártás.

Sikeres volt az online pénztárgép NAV-bekötése ma reggel 8 órakor, Zagyvarékason, a COOP Szolnok Zrt. sütőüzemének mintaboltjában. A kassza az A001 sorszámon engedélyt kapott LCR Sento M típusjelű pénztárgép, amelyet a Laurel Cégcsoport állított üzembe.

 

A gép – a rendeletnek megfelelően – folyamatosan szolgáltat adatokat az adóhatóság szerverének. A NAV rendszerint 30 percenként, valamint a nap zárásakor kéri le a forgalmi adatokat, de ezt megteheti bármikor, ha a központi számítógépen keresztül erre utasítást adnak.

 

 

Történelmi pillanat ez a hazai kiskereskedelemben, hiszen a mostani indulás az online kassza rendelet előírásainak megfelelő pénztárgép használat fontos állomása, az éles működés tesztüzeme. A Coop csoport számára is nagyon lényeges ez, hiszen a Coop továbbra is jogkövető magatartással kívánja a kiskereskedelmi tevékenységét folytatni, és ezzel az online pénztárgép éles tesztüzemével fel szeretnénk készülni, hogy a 3000 boltban történő online kassza indulás zökkenőmentesen történjen – mondta Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke.

 

A következő két hétben ebből a típusból és a további másik két engedélyezett, Jota és Mini típusból is helyeznek ki pénztárgépeket a kereskedőknél – mondta el a Laurel ügyvezető-tulajdonosa. Bessenyei István hozzátette, ez elengedhetetlen része a sorozatgyártás megkezdésének, mert az csak azután indulhat, ha a tömeges működési tapasztalat szerint is minden megfelelő.

 

Az idő sürget, hiszen a kiskereskedőknek hamarosan le kell adniuk megrendeléseiket az új kasszákra. Ezért is fontos, hogy tudják, melyik forgalmazó rendelkezik már működő pénztárgéppel. A Laurel az országban elsőként, április 25-én mutatott be online pénztárgépét. A most üzembe állított kassza július 11-én kapta meg az engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól – közölte a vezető.

Kulcsszavak: pénztárgép online Laurel

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja első Bumblebee (dongó) színű termékét

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a The Tower 200 Bumblebee Mini toronyházat, egy új színű változatot a közkedvelt The Tower sorozatban. A Tower 200 egy mini-ITX toronyház függőleges kialakítással és kivételes hűtési hatékonysággal. Bár ez a ház kompakt méretű, egy 4090-es grafikus kártya és egy 280 mm-es radiátor is elfér benne. Az új élénk sárga árnyalat hozzáadásával a The Tower 200 sorozat már hat színben kapható: fekete, Snow, Turquoise, Racing Green, Matcha Green és Bumblebee, így könnyedén kiválaszthatod a stílusodhoz illő The Tower 200-at.

2024. január 2. 12:10

Magyarországon is elkezdték blokkolni az AI robotok hozzáférését a weboldalak

Felmérésünk szerint az 1000 legolvasottabb magyar weboldal nagyjából 1%-a blokkolja a mesterséges intelligencia robotok hozzáférését tartalmaikhoz. Világszinten ez az arány már 20% felett jár, de Magyarországon is növekedés várható.

2023. október 12. 16:11

Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

2022. október 13. 12:55

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Félárú utazási kedvezmény a HVG Állásbörzére érkezőknek

A MÁV-Volán-csoport saját standdal és online is várja az érdeklődőket a HVG Állásbörzén, amit 2022. október 5-én és 6-án rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményre utazóknak a MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapestre, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, továbbá Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya-felső és Zugló állomásra. 

2022. október 4. 15:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09