Tim Cook: A Microsoft másolja az Apple stratégiáját

Czipperer Dia, 2013. szeptember 20. 16:19

A Bloomberg Businessweek interjút készített az Apple vezérigazgatójával, Tim Cookkal, aki egyebek mellett a Nokia felvásárlásáról is kifejtette véleményét.

Cook az interjú során úgy fogalmazott, hogy mindenki próbálja átvenni az Apple stratégiáját, így természetesen a Microsoft is. Cook szerint maga a másolás is egyfajta dicséretként fogható fel.

 

Ez érdekes, hiszen az iPhone 5C megjelenése kapcsán a Microsoft fogalmazott hasonlóképpen Twitterbejegyzésében, ahol azt sérelmezi, hogy az olcsó iPhone dizájnja erősen hajaz a Lumia modellekre, bár ugyanakkor gúnyosan megjegyzik, hogy a legjobb módja a hízelgésnek az utánzás.

 

Akkor most ki utánoz kit? Talán nincs is a kérdésre igazán jó válasz, hiszen ma már sok gyártó a trendekre reagálva nagyon hasonló megoldásokat kínál, nem könnyű kitűnni a tömegből. Talán már az Apple sem tudja úgy fenntartani a korábbi egyediségét, vagy pedig a többi cég – látva a piaci túltelítettséget – robog az Apple nyomában: mindenki döntse el maga.

 

Mindenesetre Tim az innovációban hisz, és szerinte a Nokia vesztét az okozta, ahogy már nem volt innováció, amely szerinte alapvető ahhoz, hogy piacon maradhasson egy vállalat. És persze lépést tartani a trendekkel is alapvető, amely a Nokiának szoftveres fronton nem igazán sikerült.

 

Forrás: Techspot.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IFA 2024-en a HONOR, a Qualcomm és a Microsoft újradefiniálta a mobilos AI-t

A HONOR az IFA 2024-en három úttörő mobil AI-megoldást mutatott be: Snapdragon X Elite platformokkal működő AI PC-t, az AI Agentet és az AI Deepfake felismerőt. A bemutatót egy gondolatébresztő panelbeszélgetés kísérte, amelyen részt vett George Zhao, a HONOR vezérigazgatója, Alex Katouzian, a Qualcomm Technologies, Inc. MCX részlegének csoport GM-je és Mark Linton, a Microsoft partnerkészülék-értékesítési alelnöke. Együtt vizsgálták az AI és a Snapdragon technológia összefonódását, és megvitatták, hogy ezek az innovációk hogyan alakítják a mobil AI jövőjét.

2024. szeptember 7. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33