Egyetemisták fejlesztéseit támogatja a Siemens

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 28. 10:53

Másfél millió forinttal támogatja a műegyetemi diákok kezdeményezéseit a Siemens. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Pro Progressio Alapítványának pályázatán elnyert támogatást a hallgatók többek között egy könnyűszerkezetes vasúti jármű építésére és a LEGO irányítástechnikai laborjához kapcsolódó fejlesztésre használják fel. Együttműködésüket tavasszal hosszabbították meg, melynek egyik eleme a mostani pályázat is. 

Négy hallgatói projekt összesen másfél millió forintos támogatásáról döntött a BME Pro Progressio Alapítványának pályázatát elbíráló szakmai bizottság. A döntés során azt tartották elsősorban szem előtt, hogy az innovatív hallgatói kezdeményezések hosszú távon a lehető legtöbb diák szakmai fejlődéshez járuljanak hozzá.

 

 

A Közlekedésmérnöki Szakkollégium könnyűszerkezetes vasúti jármű építésére fordíthatja a pályázati forrást, amely a gyakorlati tudás elmélyítését erősíti. Az Energetikai Szakkollégium munkájának támogatására, rendszeres vitafórumok megszervezésére, a Simonyi Károly Szakkollégium pedig a LEGO irányítástechnikai laborjához kapcsolódó fejlesztésére használhatja fel a pályázati forrást. A BME Mechatronikai Szakosztálya laborfejlesztésre és szabályozástechnikai demo rendszer fejlesztésére kapott támogatást, amely hosszú távon növelheti majd az oktatás színvonalát.

 

 

A pályázati támogatás nyerteseinek Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a „Hallgatók a szakmai kiválóságért” elismerést. A Siemens tavasszal hosszabbította meg a másfél évtizede fennálló stratégiai partnerségét a BME-vel, emellett az elmúlt években több hazai egyetemmel is együttműködési megállapodást kötött. Ezek keretében a vállalat összesen listaáron egymilliárd forintot meghaladó értékű szoftvertámogatásban részesített több műszaki felsőoktatási intézményt, illetve egyetemisták projektjeihez, ígéretes fejlesztéseihez biztosított támogatást.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új lehetőség nyílik meg a magyar egészségügyi innovátorok előtt

Vezető európai gyógyszeripari vállalatokkal, a Chiesi Grouppal és a SYNLAB Italy-val karöltve indította útjára az InnoStars Connect programot az EIT Health, az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló egysége. 

2024. június 11. 18:03

Digitális karakterekkel fejlesztenék az oktatást a Megoldások a holnapért idei győztesei

A négyhónapos sűrű és izgalmas projektidőszak után végül a budapesti Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium kétfős csapata vihette haza a Megoldások a holnapért fődíját. A Samsung az EdisonKids-dzel együttműködve immár negyedik alkalommal biztosított platformot a fiataloknak, hogy kibontakoztathassák a holnapot formáló ötleteiket. Az idei nyerteseket a jövő oktatásának témája ihlette meg: ők a digitális edukáció átformálásában, egy, a diákokhoz kapcsolt, személyes virtuális mentor megalkotásában látnak nagy lehetőséget. 

2024. június 6. 16:04

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

Már tizedik éve lehet pályázni a Városmarketing Díjra

Májusban elindult a városmarketing „gyémántok” szakmai elismerések gyűjtése! A tizedik alkalom egy hosszabb pályázati időszakot ölel fel, mert a díj is csatlakozik a Magyar Marketing Szövetség februári díjátadó gálaestjéhez, így a pályázatok egészen 2024. december 31-ig folyamatosan beadhatóak a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet versenyére. 

2024. május 23. 21:14

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30