Hazánkban is bemutatkoztak a Firefox mobilok

Czipperer Dia, 2013. október 9. 14:31

A Mozilla ma hazákban is bemutatta nyílt forráskódú mobil operációs rendszerét, valamint az Alcatel One Touch Fire és a ZTE Open készülékeket, melyek fedélzetén ez teljesít szolgálatot.

Bár a Telenor Okostelefon Akadémiáján már volt szerencsénk kipróbálni a Firefox OS alatt futó Alcatel és a ZTE készüléket, most hivatalosan is bemutatták a modelleket, melyeket hazánkban is lehet nemsokára kapni.

 

Dr. Andreas Gal, Mobile Engineering divízió alelnöke mutatta be az első Firefox OS alapú készülékeket, melyeket továbbiak követnek majd a sorban. Ahogy Andreas kifejtette, többek között az LG-vel is kötöttek már megállapodást, valamint a Foxconnal is, így a későbbiekben Firefox OS alapú táblagépekkel is találkozhatunk a piacon.

 

 

Mindkét esetben bevezető modellről van szó, melyek ára is igen kedvező képet mutat (áruk hozzávetőlegesen 20 ezer forint körül mozog). A népszerű operációs rendszerek alsókategóriás készülékeinél olcsóbban juthatnak hozzájuk a felhasználók.

 

Az operációs rendszert először Spanyolországban, Kolumbiában és Venezuelában vezették be, és ott az eredmények azt mutatták, az emberek érdeklődnek a nyílt technológiájú okostelefonok iránt.

 

Az európai piacra még csak most kezd betörni a rendszer, eddig még csak a cseh piacot hódította meg, amit Németország, Görögország és hazák követ a sorban. A Telenor már megerősítette, hogy a Firegfox OS rendszerrel futó okostelefonok értékesítését még ebben az évben elkezdi, többek között a magyar piacon is.

 

Ez egy eddig ismeretlen rendszer a magyar közönség számára, most tapasztalhatják meg igazán, milyen is egy nyílt forráskódú rendszer, és mit is nyújt mobilfronton a Firefox.

 

A Firefox OS-ben minden megtalálható, ami elvárhat egy okostelefontól: beépített közösségi integráció, Facebook, Twitter, HERE Maps offline üzemmódban, Firefox böngésző, valamint Marketplace.  A telefonok a Marketplace-szel együtt érkeznek számos népszerű alkalmazással (pl. Badoo, Twitter, Facebook, TimeOut stb.).

 

A Firefox OS okostelefonok az első olyan eszközök, amelyek a teljes webes technológia segítségével egyszerre biztosítják a teljesítményt, a személyre szabhatóságot a könnyen használható élménnyel párosítva. A Firefox OS adaptív app keresés funkcióval is rendelkezik. Csak be kell írni a keresőfelületre, hogy pontosan mi érdekli, és azonnal egy teljesen új, személyre szabott telefont és élményt kap a felhasználó.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17