Egyszerre lesz Android és Windows Phone a HTC telefonokon?

Farkas Norman, 2013. október 10. 11:17

A Microsoft arra próbálja rávenni a HTC-t, hogy androidos telefonjain második operációs rendszerként a Windows Phone is jelen legyen. Ha a tajvaniak rábólintanak a javaslatra, mentesülhetnek a Windows Phone után fizetendő licencdíjak megfizetése alól.

A Bloomberg értesülései szerint a redmondi szoftveróriás igen érdekes ajánlattal állt a HTC elé: ha a telefongyártó második operációs rendszerként feltelepíti androidos készülékeire a Windows Phone rendszert, utóbbiért nem kell fizetnie licencdíajat (vagy csak minimálisat). Ugyancsak szóba került, hogy az Android rendszer szabadalomsértéseiért fizetendő összegből is lefaraghatnak egy kicsit, hiszen több gyártóhoz hasonlóan a HTC is fizet a Microsoftnak minden androidos kütyü után, a Google rendszere ugyanis sért néhány, a Microsoft kezében lévő megoldást.

 

A Microsoft egyértelműen jól jár, ha sikerül megállapodnia a HTC-vel, hiszen több emberhez jutna el a rendszere, a felhasználók pedig szabadon választhatnának, hogy az Android, vagy a Windows Phone mellett döntenek. Sajnos még nem tisztázott, hogy miként képzelik el a kétrendszeres telefonok bevezetését, illetve, hogy néhány már piacon lévő készüléket is érinthet-e a változás. Mindenesetre nem egyszerű a dolog, hiszen több hardveres elemtől is függ, hogy mindkét rendszer érdemben használható-e az adott eszközön.

 

 

Egyelőre nem született döntés az ügyben, de Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszereinek ügyvezető alelnöke állítólag még ebben a hónapban Tajvanra látogat, hogy megbeszéléseket folytasson a HTC vezetőivel.

 

Érdekesség, hogy Eldar Murtazin, a Mobie-Review főszerkesztője szerint a Huawei és a Samsung is kapott egy-egy hasonló ajánlatot a Microsofttól, s esetükben a Windows Phone mellett a Windows RT második operációs rendszerként való használata is felmerült, azaz a táblagépek frontján is szívesen érvényesítenék új stratégiájukat.

 

 

[Forrás: Übergizmo, Unwired View]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35