Aktívak online feljelentésben az elhagyott kínai szeretők

MTI Sajtóadatbank, 2013. október 17. 09:40

Elhagyott, sértett szeretők teszik ki a korrupt kínai vezetők online leleplezőinek körülbelül a 15,4 százalékát  - derül ki a kínai jogi napilap cikkéből, amelyet saját kutatóinak megállapításaira alapozott.

A Legal Daily olyan, 2013-ban kirobbant tipikus ügyeket vizsgált, amelyekben a feljelentők - nyilvánosságra került adataik által - azonosíthatóak voltak. Az esetek többségével a közösségi média bő terjedelemben foglalkozott. A botrányokat kirobbantók között a legnagyobb arányban - csaknem 26,9 százalékban - kereskedők szerepeltek.

 

Az elsődleges célpontok az esetek mintegy 77 százalékában kormányzati hivatalnokok, vezetők voltak. Többnyire sikkasztással, vesztegetéssel és más gazdasági tárgyú visszaélésekkel gyanúsították meg tisztségviselőket. A vizsgált 26 esetből 23-ban szeptemberig léptek a hatóságok, s 16-ban le is zárták az ügyet.

 

A lap szakértői úgy vélik, a leleplezők növekvő számban használnak erotikus fényképeket, videókat, amivel a közvélemény számára az átlagosnál figyelemfelkeltőbbé tehetik az aktuális ügyet. A jelentés ugyanakkor kitér arra is, hogy a valódi nevükkel feljelentőknek a 23 százalékát pletykák terjesztése, illetve "bajkeverés" gyanújával őrizetbe vették, vagy szerepelnek a rendőrség által keresett személyek listáján.
 

Az online feljelentések központi mederbe terelésének szándékával idén szeptembertől központi internetes felületet hoztak létre, amelyen a lakosság közvetlenül az hatóságokat tájékoztathatják a gyanús esetekről, személyekről.
 

A weblapot a párt központi fegyelmi ellenőrző bizottsága és annak kormányzati megfelelője, az ellenőrzési tárca közösen gondozza. A bejelentőknek lehetőségük van névvel és név nélkül is az információk, dokumentumok feltöltésére.
 

Októberi jelentés szerint a hivatalos weboldalon naponta átlagosan több mint nyolcszázzal szaporodik a kivizsgálásra ajánlott ügyek száma. Szeptemberben összesen 24 800 bejelentést rögzítettek, az oldal regisztrált felhasználóinak száma meghaladta a 4200-at.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is sikerrel zárult a Startup Safari Budapest

Június 10-én vette kezdetét a 2024. évi Startup Safari Budapest, amely másfél napos rendezvényként június 11-én is érdekes programokkal várta az érdeklődőket. Az esemény célja, mint minden évben, idén is az volt, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, ösztönözze az új innovációkat és támogassa a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínált a résztvevők számára, hogy megismerjék a legfrissebb technológiai fejlesztéseket és üzleti trendeket.

2024. június 13. 10:46

Stúdió kaliberű portréfotózási képességekkel érkezik a HONOR 200 termékcsalád

A HONOR, Európa leggyorsabban növekvő okostelefon-márkája ma a párizsi Hipódromo de París-Longchamp helyszínén egy látványos rendezvényen mutatta be a HONOR 200 termékcsaládot. Az eseményen – amelyen több mint 800 európai újságíró és partner vett részt – a vállalat megerősítette, hogy a HONOR 200-as széria Magyarországra is érkezik. Ezzel együtt most először lesz kapható a régióban és az országban a HONOR 200 és a HONOR 200 Pro. 

2024. június 13. 09:10

Tesztüzemben elindult a MÁV-VOLÁN-csoport egységes utazástervezője

A vármegye- és országbérletek bevezetése után újabb szolgáltatás révén válnak átélhetővé azok az előnyök, amelyek a vasúti és autóbuszos közszolgáltatások integrációjában rejlenek az utasok számára.

2024. június 12. 20:35

Élénk érdeklődés mellett zajlott a második NEXT 3D konferencia

Ismét inspiráló alkalmazási gyakorlatokkal gazdagodtak a második budapesti NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia látogatói. A szakmai tudásmegosztásra fókuszáló program során két teremben 15 hazai szakember állt színpadra, hogy megosszák magas hozzáadott értékű 3D nyomtatási és 3D szkennelési eredményeiket a résztvevőkkel és egymással. Az egyik kiemelt téma a hazai fémnyomtatás volt.

2024. június 12. 19:29

K&H: lassul a cégek digitális átállása

A nem túl rózsás gazdasági kilátások és a finanszírozás, a pályázatok hiánya visszafogja a vállalatok innovációs kedvét.  Így elsősorban belső hatékonyságuk javítására és ügyfeleik jobb kiszolgálására összpontosítanak.

2024. június 12. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30