A számítógépes bűnözés visszaszorításáról egyeztettek a közép-európai térség belügyminiszterei

MTI Sajtóadatbank, 2013. október 18. 06:56

Magyarország továbbra is elkötelezett a számítógépes bűnözés valamennyi formája elleni küzdelem és a számítógépes biztonság megteremtése iránt – mutatott rá Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön az úgynevezett Salzburgi Fórum Bukarestben rendezett miniszteri értekezletén.

A közép-európai országok 2000-ben osztrák kezdeményezésre alakították meg a Salzburgi Fórum nevű belbiztonsági partnerséget - tájékoztatta az MTI-t a Belügyminisztérium. A bukaresti tanácskozáson Pintér Sándor kifejtette: a regionális együttműködés fontos eredménye az utóbbi évben kidolgozott közös stratégia és számos intézményi reform, amely hatékonyabb kormányközi együttműködést tesz lehetővé a számítógépes biztonság megteremtése érdekében. Hozzátette: előrelépés történt a büntetőjog területén is, módosult a szabályozás a jogsértő tartalmak blokkolása és eltávolítása kapcsán is. A Salzburgi Fórum soros elnökségét ebben a félévben Románia látja el.
 

Az Európai Tanács 2009-ben fogadta el a Stockholmi Programot, amely a 2009 és 2014 közötti időtartamra határozza meg a bel- és igazságügyi szakpolitikai irányvonalakat az Unióban. A program végének közeledtével megkezdődik az új stratégiai dokumentum előkészítése, amit a Salzburg Fórumba tömörült belügyminiszterek kiemelt feladatuknak tekintenek.
 

A tanácskozáson a nyugat-balkáni országok és a Moldovai Köztársaság képviselőinek jelenlétében a miniszterek megvitatták az illegális bevándorlással kapcsolatos súlyosbodó trendeket és a közös cselekvés lehetőségeit.
 

A következő találkozót 2014 első félévében Szlovákia rendezi meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17