Amerikában az Apple lekörözte a Samsungot

Czipperer Dia, 2013. november 6. 16:12

A comScore jelentése szerint az Apple nagyobb szeletet hasít magának az okostelefon tortából az USA-ban, mint a Samsung. Majdnem kétszer népszerűbb vetélytársánál.

Hónapok óta arról lehet hallani, hogy az Android rávert az iOS-re, és világszinten vezető mobil operációs rendszer lett. Ám Android készüléket sok gyártó forgalmaz, így a piac igencsak szegmentált, könnyebb „sok kicsi sokra megy” alapon beelőzni egy olyan gyártót, aki a maga nemében egyeduralkodó a piacon. Így a márkák közötti versenyt is érdemes górcső alá venni.

 

Egy comScore felmérés világított rá arra, hogy bár az Android népszerűsége túlszárnyalja az iOS-ét, a vállalatok közül az USA-ban még mindig az Apple áll az élen. Bár a Samsumg is erősödött az elmúlt hónapokban, az Apple szintén, és nagyjából azonos mértékben.

 

Az Egyesült Államokban az okostelefonhasználók 40,6%-a használ jelenleg Apple készüléket, míg Samsung telefonokat csak 24,9%. Tény, hogy a két vállalat messze elhúz a többiektől, ám az Apple is jelentős részesedéssel vezet a Samsung előtt (lásd az ábrán).

 

 

A TOP 5 többi versenyzője (HTC, Motorola, LG) veszített népszerűségéből, így egyre inkább a két óriás harca látszik kiéleződni.

 

Ám mindez csak az USA-ra igaz, hiszen például Ázsiában egészen más trendek hódítanak. Ott a nagy kijelző számít menőnek, a phabletek lesznek egyre népszerűbbek, amely téren az Apple nem potenciális vetélytárs a Samsung számára.

 

Forrás: TheNextWeb.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52