Már PC-kasszák is rendelhetők a NAV weboldaláról

forrás: Prím Online, 2013. december 3. 17:21

A NAV weboldalán megrendelhetők a PC-s pénztárgépek is mostantól. A kereskedelmi hálózatokban, nagyobb üzletekben főleg ilyen kasszák üzemelnek. A nagykasszák piacán sok a kérdőjel, egyelőre csak a december 31-i átállási határidő irányadó. Piaci információk szerint a kereskedők, üzletláncok felkészültsége nagyon eltérő.

Kidolgozták annak feltételeit, hogy a PC-s pénztárgépek is felkerüljenek abba a hivatali adatbázisba, amelyből a kereskedők közvetlenül a NAV-tól rendelhetik meg új, online adatkapcsolatra képes kasszáikat – mondta a Laurel Kft. ügyvezetője. Szabó Ervin hozzátette, a forgalmazóknak meg kell határozni az általuk szállítandó mennyiséget és a szállítási határidőt.


A PC-s kasszacsere folyamatában sok a bizonytalanság. Az új, november 15-én életbe lépett rendelet sem egyértelmű abból a szempontból, mikor kell megrendelni, szállítani, üzembe helyezni a kasszákat. Jelenleg az a helyzet, hogy december 31-ig nyugodtan használhatók a régi kasszák, ám január 1-től már csak online pénztárgép működhet. A piaci szereplők közül van, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy elkészüljön december 31-ig, mások kivárnak, arra számítva, hogy mégis eltolják az átállás végső határidejét.


Az ügyvezető felhívta a figyelmet, hogy várhatóan csak akkor lehet elkerülni a büntetést, ha a kereskedő bizonyítja, mindent megtett az átállás érdekében. Ebbe beletartozik az is, hogy megfelelő forgalmazó és AEE-gyártó partnert választott-e, illetve meggyőződött-e arról, hogy az adott cégek megfelelő referenciákkal, szakmai tapasztalattal rendelkeznek-e. Aki időközben rájött, mégsem tud teljesíteni a kiválasztott cég, most még válthat, vannak megoldások a piacon.


A nagykasszás hálózatoknál a csere lényegesen bonyolultabb, mint a kiskasszáknál volt. A műszaki átállás is hosszabb időt vesz igénybe, ráadásul a kezelőket, boltvezetőket ki kell képezni az új eszközök használatára.


A döntés során figyelembe kell venni a meglévő kassza állapotát. Az is elképzelhető, hogy elegendő egy AEE-vel egybeépített adóügyi nyomtatót cserélni és illeszteni a kasszaszoftverhez az átállás során, míg más esetben a komplett pénztárgépet cserélni kell – mutatott rá a szakértő.
 

Kulcsszavak: NAV pénztárgép

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52