„Melyik Facebook barátod utál” alkalmazás

Szokatlan megoldás a barátok ritkítására

Czipperer Dia, 2013. december 6. 15:22

Érdekes applikációról látott napvilágot. Egy új alkalmazást segítségével elmondhatjuk, mely Facebook barátainkat utáljuk, és, hogy ez a viszony kölcsönös-e.

Elsőre furcsának tűnhet a „Hate With Friends” névre keresztelt alkalmazás, melynek lényege, hogy kiválaszthatjuk, mely Facebook-ismerőseinket utáljuk, és megtudhatjuk, kik éreznek hasonlóan. Persze kérdés, hogy akkor miért lettek ismerők, és, ha az ismeretség után vált rosszabbá a viszony, miért nem törölték egymást?

 

 

Szóval, kicsit furcsa, és cseppet sem normális emberi kapcsolatokat építő megoldásról van szó, de azért nézzük meg, hogyan is működik a gyakorlatban.

 

Az app értesítést küld a felhasználónak arról, hogy utáljuk, és ő visszareagálhat, hogy érez irántunk. Ha ő is hasonlóképpen gondolja a viszonyt, két lehetőségünk maradt: 1. töröljük az ismerőseink közül, 2. némileg furcsa módon virágot is küldhetünk neki, ezáltal közeledhetünk hozzá.

 

 

A megálmodói hisznek abban, hogy érdemes pénzt fektetni ebbe a projektbe, és reménykednek, hogy sikerül összeszedniük 2 millió dollárt, hogy továbbfejleszthessék alkalmazásukat a következő Snapchatté.

 

Az alkalmazásnak saját oldala is van, ahol facebook fiókunkkal tudunk bejelentkezni, és ismerőslistánkból kiválasztani, kit is utálunk.

 

Forrás: Dailydot.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09