Két magyarországi weboldal versenyez a legjobb gyermekbarát tartalom díjért

forrás: Prím Online, 2013. december 9. 18:20

A TraffPark és a Ludbriko weboldalak képviselik Magyarországot a netes gyerekbarát tartalmak közötti európai uniós versenyben.

A Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért meghirdetett versenyre négy kategóriában, 26 országból összesen 1097 nevezés érkezett, ebből 19 Magyarországról. Az országon belüli első fordulóban a szakmai zsűri Vass Ágnes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának tagja vezetésével a magyarországi szakmabeli indulók közül a traff.hu, míg a nem szakmabeli indulók közül a ludbriko.hu weboldalnak ítélte az első helyezést - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ).
 

A traff.hu a közlekedés szabályaira tanítja a gyerekeket játékokkal, mesékkel, versekkel, mondókákkal. A ludbriko.hu interaktív építészeti weboldal kreatív feladatok és játékok segítségével különböző épületekkel és történetével ismerteti meg az érdeklődőket. A magyar mezőnyben a szakmabeli indulók közül második helyen az okosdoboz.hu, harmadik helyen a rokalandozo.hu végzett, különdíjban részesült a unicef.hu/helpapp. A nem szakmabeli indulók közül második helyezést ért el a versike.hu és harmadik lett a momoradio.hu.
 

A közönség is szavazhat kedvencére a www.bestcontentaward.eu/winners oldalon hétfőtől 2014. január 3-ig. Az európai győzteseket a biztonságosabb internet napján (Safer Internet Day - SID) 2014. február 11-én hirdetik ki Brüsszelben.
 

A megmérettetés célja arra ösztönözni az érdeklődőket, hogy készítsenek a gyerekek számára olyan netes tartalmakat, amelyek a tanulásnak, a játéknak, a felfedezésnek és az alkotásnak adnak teret.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17