Nem várhatnak tovább a kereskedők a PC-kassza rendeléssel

MTI Sajtóadatbank, 2013. december 17. 08:34

Mindössze tíz munkanap maradt arra, hogy a PC kasszák üzemeltetői eleget tegyenek a rendeletnek és átálljanak online kasszára. A nemzetgazdasági miniszter többször azt nyilatkozta, hogy nem csúszik tovább a határidő. Az adóhatóság már ellenőrzi az átállás folyamatát. Egyelőre a kiskasszákat, hiszen a PC-s kasszák még használhatók december 31-ig. Mégis a nagykasszások lesznek gondban, ugyanis január 1-től már csak NAV-hoz bekötött kassza működhet.

Egyelőre nem lehet tudni, mi történik januárban azzal, aki nem online pénztárgépet használ, de az biztos, hogy aki meg sem rendelte az új kasszát, azt nagyon szigorúan büntetik majd – nyilatkozta az onlinekassza.hu-nak a Laurel tulajdonos-ügyvezetője.

Bessenyei István szerint egy hatósági vizsgálat során mindenképpen bizonyítani kell, hogy a kereskedő mindent elkövetett annak érdekében, hogy sikeresen átállhasson üzlete az online működésre. A NAV közleménye szerint is más elbírálás alá esik az, aki meg sem rendelte még a pénztárgépét, mint azok, akik önhibájukon kívül nem jutottak hozzá a pénztárgéphez.

Jelenleg két olyan kasszarendszer van az MKEH listáján, amely PC-s összeköttetéssel rendelkezik és a Laurel engedélyeztetett. Fontos megjegyezni, hogy egy-egy engedély nemcsak egy konkrét gépre vonatkozik, hanem összetett rendszerekre, amelyekben többféle alapkészülék, kijelző, fiskálnyomtató választható. Minden üzlettípus megtalálhatja a speciális igényeknek megfelelő összeállítást – tette hozzá Bessenyei István.

Aki rendelkezik onlinekassza megrendelés visszaigazolásával, az nyugodtabban várhatja a jövő évet, mint azok, akik nem rendelnek kasszát december 31-ig, hiszen utóbbi esetben az ellenőrök azt feltételezik, hogy nem is akarnak együttműködni. A legfrissebb hírek szerint mintegy 120 ezer megrendelést adtak le eddig online pénztárgépekre, holott 200 ezernél több üzembe helyezési kódot igényeltek a vállalkozók. A jelek szerint sokan vannak, akik még kivárnak, de a szakember figyelmeztet: közeledik az utolsó pillanat, amikor még rendelhetnek.

Kulcsszavak: Laurel pénztárgép

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17