Nem várhatnak tovább a kereskedők a PC-kassza rendeléssel

MTI Sajtóadatbank, 2013. december 17. 08:34

Mindössze tíz munkanap maradt arra, hogy a PC kasszák üzemeltetői eleget tegyenek a rendeletnek és átálljanak online kasszára. A nemzetgazdasági miniszter többször azt nyilatkozta, hogy nem csúszik tovább a határidő. Az adóhatóság már ellenőrzi az átállás folyamatát. Egyelőre a kiskasszákat, hiszen a PC-s kasszák még használhatók december 31-ig. Mégis a nagykasszások lesznek gondban, ugyanis január 1-től már csak NAV-hoz bekötött kassza működhet.

Egyelőre nem lehet tudni, mi történik januárban azzal, aki nem online pénztárgépet használ, de az biztos, hogy aki meg sem rendelte az új kasszát, azt nagyon szigorúan büntetik majd – nyilatkozta az onlinekassza.hu-nak a Laurel tulajdonos-ügyvezetője.

Bessenyei István szerint egy hatósági vizsgálat során mindenképpen bizonyítani kell, hogy a kereskedő mindent elkövetett annak érdekében, hogy sikeresen átállhasson üzlete az online működésre. A NAV közleménye szerint is más elbírálás alá esik az, aki meg sem rendelte még a pénztárgépét, mint azok, akik önhibájukon kívül nem jutottak hozzá a pénztárgéphez.

Jelenleg két olyan kasszarendszer van az MKEH listáján, amely PC-s összeköttetéssel rendelkezik és a Laurel engedélyeztetett. Fontos megjegyezni, hogy egy-egy engedély nemcsak egy konkrét gépre vonatkozik, hanem összetett rendszerekre, amelyekben többféle alapkészülék, kijelző, fiskálnyomtató választható. Minden üzlettípus megtalálhatja a speciális igényeknek megfelelő összeállítást – tette hozzá Bessenyei István.

Aki rendelkezik onlinekassza megrendelés visszaigazolásával, az nyugodtabban várhatja a jövő évet, mint azok, akik nem rendelnek kasszát december 31-ig, hiszen utóbbi esetben az ellenőrök azt feltételezik, hogy nem is akarnak együttműködni. A legfrissebb hírek szerint mintegy 120 ezer megrendelést adtak le eddig online pénztárgépekre, holott 200 ezernél több üzembe helyezési kódot igényeltek a vállalkozók. A jelek szerint sokan vannak, akik még kivárnak, de a szakember figyelmeztet: közeledik az utolsó pillanat, amikor még rendelhetnek.

Kulcsszavak: Laurel pénztárgép

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09