A Netrisk.hu-t váratlanul érte a felügyeleti bírság

MTI Sajtóadatbank, 2013. december 19. 07:29

A Netrisk.hu-t váratlanul érte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdai határozata, amelyet jelenleg is tanulmányoznak - közölte Sebestyén László, a társaság vezérigazgatója. Sebestyén László szerint az alkuszi piacon általános gyakorlattal kapcsolatban bírságolta meg az MNB a Netrisket.

Az MNB szerint hiányos és pontatlan a Netrisk.hu kötelező gépjármű-biztosítási alkuszi tevékenysége, a jogsértő értékesítési gyakorlat miatt a jegybank 10 millió forint bírságot szabott ki a biztosítási alkuszra. Az MNB szerdai közleménye szerint jogszabályt sértett a Netrisk.hu azzal, hogy az általa bemutatott kgfb konstrukciókban nem elemzett megfelelő számú kiegészítő termék ajánlatot, és azok ajánlási sorrendbe helyezését nem indokolta. Emellett a kgfb termékekhez ajánlott lakásbiztosításoknál nem mérte fel részletesen, és nem pontosította az ügyfelek igényeit és szükségleteit a fogyasztók számára elérhető online programjában.
 

Sebestyén László szerint az alkuszi piacon általános gyakorlattal kapcsolatban bírságolta meg az MNB a Netrisket. Elmondta: a szakmai szövetségek és egyes alkuszcégek évek óta tartó törekvése az a szemléletváltás, hogy az ügyfél egy biztosítási termék választása során ne kizárólag az ár, hanem más fontos szempontok alapján legyen képes döntést hozni, és ebben számíthasson az alkuszok szakmai javaslataira is. Az elmúlt időszakban több alkalommal is kezdeményezték a felügyeletnél az ezzel kapcsolatos működési keretrendszer közös meghatározását, ezért sem számítottak egy ilyen lépésre - közölte a Netrisk.hu vezérigazgatója, aki szerint fenti törekvésüket a jelenlegi határozat megszületése sem befolyásolja.

Kulcsszavak: Netrisk MNB jog bírság

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50