MNB kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: MNB

Közös szakirányú továbbképzést indít a Budapesti Metropolitan Egyetem és az MNB

Leendő pénzügyi felügyeleti szakemberek számára indít új, közös szakirányú továbbképzést a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az együttműködés keretében a képzés tartalmáért és szakmai színvonaláért a jegybank képviselői felelnek, a képzési keretet, helyszínt és infrastruktúrát pedig az egyetem biztosítja.

2022. július 22. 09:57

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

Miután a PSD2 bevezetésére kitűzött szeptember 14-i határidő tarthatatlanná vált, az MNB tegnap közleményt adott ki, amelyben megnyugtatja az érintetteket, hogy - az Európai Uniós szinten hozott döntéssel összhangban - az MNB többlet időt biztosít a magyar pénzügyi szektor számára, hogy megfeleljen az erős ügyfél-hitelesítésről szóló jogszabályoknak, a fizetési kártyával végzett online fizetési műveletek esetében.

 

Kulcsszavak: e-kereskedelem MNB PSD2 bank
2019. szeptember 11. 08:34

50 hátrányos helyzetű, jól tanuló diákot támogat az MNB

Az MNB a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösen megvalósított ösztöndíjprogramja keretében – az előző évek gyakorlatát folytatva - a korábbi 30 fős ösztöndíjas létszámot megnövelve az idei évtől 50, hátrányos helyzetű, kitűnő tanuló általános iskolás gyereket karol fel és támogat havi fejenként 40 000 Ft-os ösztöndíjjal. 

2019. augusztus 14. 16:34

A biztonságos online vásárlás 5 szabálya

A bankkártyás csalások több mint kétharmadát online tranzakciók során követik el Magyarországon.

2015. december 21. 14:36

Egy ciprusi online kereskedési platform kockázataira figyelmeztet az MNB

A ciprusi székhelyű IronFx Global Ltd. online kereskedési platformon szolgáltatást nyújtó vállalkozás nem teljesíti a kifizetési megbízásokat, így az ügyfelek nem jutnak hozzá pénzeszközeikhez - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az ügyfélszolgálatára érkezett jelzésekre hivatkozva.

2015. szeptember 18. 08:27

MNB: ellenőrizetlenek és kockázatosak a virtuális fizetőeszközök

Az interneten szerveződő, fizetésre használható virtuális eszközök népszerűségét kihasználó piramisjátékok térnyerésére, az ebből eredő veszélyekre hívta fel ismételten a figyelmet közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Kulcsszavak: Bitcoin MNB
2015. június 10. 16:42

Az MNB 48,7 millió forintra bírságolta a BTelt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 48,7 millió forint bírságot szabott ki a Business Telecomra (BTEL) a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírások, illetve közzétételi mulasztások miatt - közölte a jegybank.

2015. május 19. 08:24

Kockázatos az új online átutalási szolgáltatás

Egy olyan új, online átutalási szolgáltatás jelentős kockázataira figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy harmadik félnek, egy szolgáltatónak.

2014. október 1. 11:12

A Netrisk.hu-t váratlanul érte a felügyeleti bírság

A Netrisk.hu-t váratlanul érte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdai határozata, amelyet jelenleg is tanulmányoznak - közölte Sebestyén László, a társaság vezérigazgatója. Sebestyén László szerint az alkuszi piacon általános gyakorlattal kapcsolatban bírságolta meg az MNB a Netrisket.

Kulcsszavak: Netrisk MNB jog bírság
2013. december 19. 07:29

A Netrisk.hu hiányos és pontatlan: 10 millió forintos bírság

Hiányos és pontatlan a Netrisk.hu kötelező gépjármű-biztosítási alkuszi tevékenysége a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint, a jogsértő értékesítési gyakorlat miatt a jegybank 10 millió forint bírságot szabott ki a biztosítási alkuszra.

Kulcsszavak: MNB bírság Netrisk alkusz
2013. december 18. 16:53

MNB: biztonságosnak tekinthetők az elektronikus fizetési megoldások

Biztonságosnak tekinthetők a magyarországi elektronikus fizetési megoldások - ez a legfontosabb megállapítása a Magyar Nemzeti Bank negyedévente megjelenő szemléjében megjelent egyik elemzésnek.

Kulcsszavak: security e-commerce MNB
2012. október 23. 11:52

Informatikai rendszerének biztonságát akarja javítani a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) javítani akarja informatikai rendszerének belső biztonságát, ezért tárgyalásos közbeszerzést hirdetett informatikai rendszereinek szétválasztására az üzleti kritikusság alapján - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Kulcsszavak: MNB security közbeszerzés
2009. március 10. 08:37

Tavaly 4 százalékkal nőtt a bankkártyák száma

Magyarországon 2007 végén több mint 8,6 millió bankkártya volt forgalomban, 4 százalékkal több, mint egy évvel korábban - derül ki az MNB magyarországi fizetési kártya üzletágról készített elemzéséből. Az egy főre jutó 0,82 darabbal a magyarok az 1,38 darabos EU-átlag alatt, a középmezőnyben vannak. A vásárlások aránya tavaly először meghaladta a készpénzfelvételekét: száz műveletből 52 fizetés volt.

Kulcsszavak: bankkártya MNB trend
2008. május 20. 09:23

Bankkártyákról mindenkinek - új online MNB kiadvány

"Pénzforgalomról mindenkinek" címmel új online tájékoztató sorozatot indított a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amelynek első része a bankkártyákról szól.

2008. január 18. 10:02

A T-Systems végzi a Magyar Nemzeti Bank SAP reorganizációját

Tárgyalásos közbeszerzési eljárás útján választotta ki a Magyar Nemzeti Bank négy jelentkező közül a magyarországi T-Systemset SAP vállalatirányítási rendszerének reorganizációjára.

2006. augusztus 14. 11:04

Új informatikai rendszer a Magyar Nemzeti Banknál

Lezárult a Magyar Nemzeti Banknál (MNB) a mySAP ERP 2004-es verziószámú SAP szoftver bevezetése. A 2006 januárjában indult, az SAP Hungary Kft. tanácsadó csapata által végrehajtott projekt keretében a magyarországi bankok bankja hazánkban elsőként állt át az SAP legfrissebb alkalmazáscsomagjára.

Kulcsszavak: ERP MNB SAP
2006. május 23. 18:32

"Pengeváltás" a Nemzeti Bankban

IBM pengeszerverekkel bővíti kiszolgálórendszerét a Magyar Nemzeti Bank. A közelmúltban kiírt, „Közbeszerzési eljárás Microsoft Windows 2003 szervereket futtató számítógépek beszerzésére (SRV-E)” elnevezésű nyílt közbeszerzési pályázatot a Polygon Informatikai Kft. nyerte.

Kulcsszavak: IBM szerver MNB
2006. február 9. 20:41

MNB Jegybanki Szótár: érthetően a pénzről

Az Origo Üzleti Negyed rovatában található szótár több mint 500 pénzügyi kifejezést magyaráz el közérthetően, illetve mindegyiknek megadja az angol megfelelőjét is.

Kulcsszavak: Origo MNB
2005. április 17. 19:27

Az ABESSE Rt. a Magyar Nemzeti Bank fejlesztési partnere

Az ABESSE Informatikai Tanácsadó Rt. eredményesen pályázott a Magyar Nemzeti Bank "Partner szállítók kiválasztására" kiírt pályázatára. A megkötött keretszerződés értelmében az ABESSE 2004-ben további minősítés nélkül szállíthat Microsoft technológiához kapcsolódó fejlesztési szolgáltatásokat az MNB részére.

Kulcsszavak: MNB Számalk
2004. február 19. 14:20

A HP szállítja az MNB számlamenedzsment rendszerét

A HP nyerte a Magyar Nemzeti Bank fizető és számlamenedzsment rendszerének beszerzésére kiírt pályázatot. Az MNB 2003. júniusától a HP fővállalkozásában megvalósított projekt során az FX Software magyar fejlesztésű InfoRex rendszerét használja.

2002. december 5. 09:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52