Új Apple szabadalmak a láthatáron

Czipperer Dia, 2013. december 31. 15:26

Az Apple múlt kedden nyújtott be két új szabadalmi kérelmet. Az egyik segítségével a felhasználók úgy nyithatnák meg a jövőben az alkalmazásokat, hogy még a kijelzőt sem kell megérinteniük. A másik a biometrikus azonosítás terén nyithat új perspektívákat.

Az Apple egyik új szabadalma (U.S. Patent No. 8,614,693) a „touch and hover” kijelzők koncepciója, vagyis az érintés és lebegés. Az ötlet nem újkeletű, több Samsung termékben is hasonló technológia dolgozik, mint például a Galaxy Note 2-ben.
 


A technológiának köszönhetően a felhasználók anélkül irányíthatják Apple eszközeiket, hogy megérintenék. Csak az ujjukat vagy egy stylus tollat kell az adott app fölé tartani, és megnyílik, mintha megérintették volna. Ha minden igaz, a technológia képes lesz majd kiszűrni a véletlen mozgásokat, a felhasználó szándékait a jelerősség alapján (időtartam, hely stb.) tudja majd beazonosítani.

 

A másik ilyen benyújtott szabadalom (U.S. Patent No. 8,615,290) a készülékbe épített pulzusmérő, amely a szív jeleit méri, és képes olvasni az EKG adatokat. Ez azonosításra is szolgálna, valamint az illető hangulatát is képes megállapítani. Az érzékelők a készülékbe elrejtve találhatók majd (a készülékházban vagy a képernyőkeretben).
 


Ez a szabadalom – amelyet egyébként már 2010-ben is benyújtottak – is bizonyítja, hogy az Apple aktívan vizsgálja a jövőben használható biometrikus azonosítási megoldásokat, mint amilyen a Touch ID is.

 

Forrás: Appleinsider.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09