10 éves a Facebook

Személyes videóösszeállítást kaptak a felhasználók

Czipperer Dia, 2014. február 5. 11:46

Február 4-én volt pontosan 10 éve annak, hogy Mark Zuckerberg , Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz és Chris Hughes harvardi egyetemi szobájuk falai között megálmodták a Facebook közösségi oldalt, melynek azóta több mint egymilliárd felhasználója van világszerte.

A Facebook évekkel ezelőtt a Harvard egyetemisták hivatalos oldalaként indult, hogy csoporttársaikkal, barátaikkal tarthassák a kapcsolatot, majd hamar más felsőoktatási intézmények is bekapcsolódtak a hálózatba. 2006-tól mindenki számára elérhető a világon a közösségi oldal, aki elmúlt 13 éves és érvényes e-mail címmel rendelkezik.

 

2012 októberében lépte át az oldal az egymilliárdos felhasználószámot, ma pedig már több 1,2 milliárd ember használja a Facebookot világszerte, és tavaly 7,87 milliárdos bevételt ért el a vállalat. A felhasználók több mint 2019 milliárd képet töltöttek fel az oldalra, és több mint 50 millió Facebook oldalt hoztak létre. Már mobilról is egyre többen használják az oldalt: a havi aktív mobiluserek száma eléri a 945 milliót.

 

 

A Facebook a felhasználókat is megajándékozta az évfordulón. Egy személyes videót („Lock Back”) készített nekik, amely összefoglalja, mit történt velük azóta, hogy csatlakoztak az oldalhoz. A legnépszerűbb képeket, posztokat és megosztott képeket gyűjti csokorba egy percben összefoglalva. Mindenki megtekintheti sajátját az alábbi linkre kattintva.

 

Az videót másokkal is megoszthatjuk, beállíthatjuk, kiket szeretnénk, hogy lássák saját összeállításunkat, ám a fentebbi linkre navigálva mindenki saját személyes Facebook ajándékát nézheti meg.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50