Új Toshiba TUM-32PRO1 Ultra HD monitor

A kreatív szakembereknek tervezve

forrás: Prím Online, 2014. február 6. 14:28

A Toshiba bejelentette stílusos, 32 hüvelykes képátlójú, TUM-32PRO1 típusjelű Ultra HD monitorát, melyet kifejezetten kreatív szakemberek számára fejlesztettek ki. Az Adobe színskála 99%-át támogatja, ez kristálytiszta, kiváló minőségű megjelenítést eredményez. A többféle megjelenítési üzemmód és a nagy betekintési szögű 4K-s panel révén a monitor fényképek és videók szerkesztéséhez, tervezési feladatokhoz kiváló.

 

A TUM-32PRO1-es típusú monitor olyan professzionális felhasználók számára készült, akiknek mindennapi munkájuk során a legjobb képminőségre van szükségük. Mindemellett a rendkívüli színreprodukálás és a többféle megjelenítési mód révén a monitor a dizájnerek kedvence lesz, ugyanakkor a Toshiba új megjelenítője számos más területen is kiválóan használható, például az egészségügyben, a tévéstúdiókban és a filmiparban.

 

Élethű színek

 

A TUM-32PRO1 az ipari szabványnak tekinthető Adobe RGB színskála 99%-val kompatibilis. A széles, legfőképp kék és zöld sávban megnövelt színtartomány segítségével a nyomtatott anyagoknak szinte teljesen megfelelő színvisszaadás lehetséges, így a monitor kiadók számára is kiváló megoldást nyújt. A monitor 10-bites megjelenítésre, így akár 1 073 740 000 különböző szín visszaadására is képes. A beépített képjavító eljárásokkal kiegészítve a megjelenített kép rendkívül élethű, tűéles és kristálytiszta.

 

Fotósok, nyomdászok és kiadóknál dolgozó szakemberek fotókat készíthetnek Adobe RGB színkezelést támogató kamerájukkal, melyeket a monitor továbbfejlesztett színvisszaadása révén kiválóan tudnak szerkeszteni, majd az eredeti színeknek megfelelően kinyomtatni. Ráadásul a Toshiba TUM-32PRO1 monitor a BT-709, SMPTE-C és EBU ipari szabványokkal is kompatibilis. A mozi- és tévé üzemmódoknak köszönhetően a monitoron úgy is megjeleníthetünk videókat, ahogy azok egy hagyományos tévékészüléken is láthatók.

 

Látható különbség

 

A Toshiba új monitora tükröződésmentesítő bevonata csökkenti a külső fényforrások okozta csillogást, így azok a felhasználó tevékenységét nem befolyásolják. Ezen felül a kijelzőpanel egyedileg szabályozható zónákkal rendelkező, Direct LED-es technológiájú háttérvilágítása magasabb kontrasztarányt tesz lehetővé, valamint a gyors képfrissítésnek köszönhetően a lendületes mozgások okozta elmosódás hatásai is csökkennek. A Toshiba vezérlőáramköre pedig a színvisszaadást és a fényerősséget a teljes kijelzőn automatikusan állítja be a megfelelő értékre. 

 

A beépített, egyedi technológia vívmányait azok is élvezhetik, akik nem Ultra HD felbontású alapanyagokkal dolgoznak. A TUM-32PRO1 lehetővé teszi, hogy az ilyen tartalmakat 4K felbontáson jelenítsük meg, ezzel javítva prezentációink, bemutatóink képminőségét.

 

Könnyen kezelhető masina

 

A TUM-32PRO1 sokrétű funkcionalitása ellenére rendkívül egyszerűen használható. A monitor egy X-Rite színkalibráló eszközt is tartalmaz, ez kiváló színvisszaadást, és valósághű árnyalatokat tesz lehetővé. A monitor beállítását a LAN port segítségével egy számítógépről vagy tabletről is elvégezhetjük, így a képernyőmenü nem zavarja a finomhangolást.

 

A kijelzőket Japánban fejlesztették, tervezték és gyártották, így a legendás precizitás az eszköz minden elemén szembetűnő. Az állítható talp fekvő és álló használatot egyaránt lehetővé tesz. Az árnyékoló keret csökkenti a monitor tükröződését, így különösen erős háttérfény esetén tesz igazán jó szolgálatot.

 

A monitor 2014 első negyedévében kerül az európai boltokba.

 

Toshiba TUM-32PRO1:

 

  Kijelző: 3840 x 2160 Ultra HD kijelző Direct LED háttérvilágítású panel

  Adobe RGB színskála 99%-os támogatása, sRGB, BT-709, EBU, SMPTE-C és TV/Mozi megjelenítési módok

  X- Rite színkalibráló eszköz mellékelve

  Tükröződésmentesítő bevonat

  Csatlakozók: 2 x HDMI, DisplayPort (Multi-stream), 1 x USB (kalibráló eszköz csatlakoztatására és karbantartási feladatokhoz), 1 x LAN és 1 x fejhallgató-csatlakozó

  Mellékelt kiegészítők: árnyékoló keret, kijelzőtisztító szett, HDMI® kábel, LAN kábel, DisplayPort kábel

  Kijelzőméret: 32 hüvelyk (80 cm)

  Megjelenítési terület (Sz x M): 697,92 x 392,58 mm

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Három új 3D nyomtató és több ráadás a FreeDee standján

A FreeDee Kft. az additív gyártás egyik élen járó hazai specialistája. Márkafüggetlen szakértőként számos piacvezető 3D nyomtató és 3D szkenner márkával dolgoznak együtt, így a FreeDee standján idén három új 3D nyomtató is egyszerre debütál! Most lehet majd itthon először élőben megnézni a Markforged FX20 robusztus kompozit nyomtatót, az UltiMaker Factor 4 ipari FDM nyomtatót és a Formlabs Form 4 mSLA nyomtatót is. Emellett látványos SLM fémnyomtatásokra és 3D szkennelés bemutatóra is számíthatnak az Ipar Napjain a 101F (A pavilon) stand látogatói.

2024. május 6. 14:51

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59