2 éve először csökkentek a telefon eladások Kínában

Czipperer Dia, 2014. február 13. 16:09

A kínai telefonpiac talán a legnagyobb a világon, ennek ellenére az IDC utolsó negyedéves adatai csökkenő eladásokról tanúskodnak.

Az IDC 2013. évi utolsó negyedéves adatai szerint 4,3%-ot csökkent Kínában az eladott okostelefonok száma. A harmadik negyedévben 94,8 millió modellt értékesítettek, amely néhány hónap alatt 90,8 millióra csökkent.

 

A kínai piac évek óta növekvő tendenciát mutat, két év óta először tapasztalható csökkenés a piacon. Ennek oka azzal magyarázható, hogy a China Mobile bevezette 4G hálózatát, ám a kompatibilis készülékek nagy részr csak idén év elején érkezik. Mindez pedig az eladásokra is kihatással lehet.

 

Az IDC szerint egyre több okostelefon van a piacon, és a legtöbb embernek már van valamilyen eszköze. Ez pedig a gyártókat és a forgalmazókat is új kihívások elé állítja, hiszen meg kell győzniük az embereket arról, miért érdemes új telefont venniük.

 

Forrás: TheNextWeb.com

Kulcsszavak: IDC okostelefon Kína

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59