A PS4 jobban teljesít az Xbox One-nál

Czipperer Dia, 2014. február 18. 13:51

Az NPD Group jelentése szerint több Play Station 4 (PS4)  készülék fogyott januárban, mint Xbox One játékkonzol.

A két játékkonzol egy hét különbséggel mutatkozott be tavaly novemberben, így az ünnepi szezonban már sokan lephették meg szeretteiket egy-egy masinával. Az amerikai piacon az év eleji eladásokat tekintve a Sony konzolja vezet, ám egyelőre pontos számokat még nem közöltek. A Sony úgy nyilatkozott, hogy a PS4 volt a legkeresettebb konzol januárban, és világszinten vezető helyen szerepel.

 

Geoff Keighley újságíró a Twitteren írt arról – a vállalat szenior marketingalelnökére, Lucky Longworth-ra hivatkozva –, hogy a januári hónapot tekintve a Sony üdvöskéje majdnem kétszer olyan jól teljesített az eladások tekintetében, mint vetélytársa.

 

 

A hivatalos Play Station blogon, a vállalat marketingalelnöke, John Koller megerősítette, hogy a novemberi 15-ei debütálás óra minden elérhető PS4 játékkonzolt értékesítettek az Egyesült Államokban.

 

A Microsoft nem fedte fel az eladási számait, helyette a játékok népszerűségét emelte ki. A közel 2,7 millió játékával a vállalat 47%-os piaci részesedést szerzett az USA-ban, habár az Xbox One-ra és az Xbox 360-ra elérhető játékok közötti megoszlásról nem beszéltek. Keighley azonban azt is megjegyezte, hogy a Tomb Raider: Definitive Edition kétszer olyan népszerű volt a Sony konzolokon, mint az Xbox One-on.

 

 

Keighley azóta egy új adatról is csiripelt a Twitteren, miszerint a Sony február 8-ig 5,3 millió konzolt értékesített világszerte, ami nem kis szám, tekintve, hogy John Koller elmondása alapján az ünnepi szezonban az eladások 4,2 milliónál jártak.

 

 

 

Forrás: TheVerge.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59