Hazai találmány az első Mastercard integrációjú digitális pénztárca

Czipperer Dia, 2014. február 28. 10:41

A Cellum az OTP-vel és a MasterCarddal együttműködve egy új mobilfizetési megoldást fejlesztett, mely jelentősen megkönnyíti a Mastercard bankkártyával rendelkezők dolgát, mind az online, mind pedig a mobilfizetés tekintetében.

A Cellum fejlesztette OTPay szolgáltatás az első olyan Európában, amely integrálja a MasterPass rendszert, amely egy éve van jelen a piacon, hiszen a tavalyi MWC-n mutatkozott be.

 

„Ez az első olyan alkalmazás Európában, amely összeköti a mobilfizetési megoldást a Masterpass világszintű webes elfogadói rendszerével” – fogalmazott Kóka János, a Cellum vezérigazgatója.

 

Korábban ez kicsit másképp működött. Akkor még csak ott tudtuk használni mobil fizetőrendszerünket, ahol a mobiltárca elfogadó helyek voltak. Viszont ezt a mobilfizetési terméket bekapcsolták a MasterPass nemzetközi hálózatába, így mindenhol a világon, ahol a MasterPass gomb megtalálható, használható a megoldás. Rá kell nyomni, beírni a telefonszámunkat, és a telefonunkra érkezik meg a tranzakció.

 

Maradhat minden a régi

 

A megoldás használatához nem kell semmilyen különösebb dolgot tenni, mint letölteni egy ingyenes mobilalkalmazást. Vagyis – ahogy fogalmaztak – nem kell telefont cserélni ahhoz, hogy ezt az újdonságot használhassuk.

 

Annyi csupán a teendőnk, hogy mi magunkat és kártyáinkat beregisztráljuk az alkalmazásba, és onnantól használhatjuk ezeket. Bár a szolgáltatást a Cellum az OTP-vel közösen alakította ki ezt a megoldást, minden hazai MasterCard kártyával működik. A biztonságról a saját magunk által létrehozott PIN-kód gondoskodik.

 

A legnépszerűbb platformokon

 

Az applikáció Androidra, iOS-re és Windows Phone-ra is elérhető, ám Kóka János hozzátette, hogy később, ahogy sorra jelennek meg az új platformok, különféle kezdeményezések, időről időre megnézik majd, érdemes-e azokra is fejleszteni.

 

Forrás: Mobilarena.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17