Drónokkal internetet – a Facebook megvenné a Titan Aerospace-t

Czipperer Dia, 2014. március 5. 14:29

Alighogy a Facebook végrehajtotta eddigi legnagyobb felvásárlását a WhatsApp-pal, máris újabb üzleten töri a fejét. A legfrissebb hírek szerint a mexikói dróngyártót, a Titan Aerospace-t kebelezné be.

Ha lehet hinni a pletykáknak, a Facebook 60 milliárd dollárért vásárolná fel a Titan Aerospace dróngyártót. A vállalat azonban nem szeretne az Amazon vetélytársa lenni a drónok terén, a Facebook a technológiát Internet.org kezdeményezésük támogatására használnák.

 

A tervek szerint arra használnák a drónokat, hogy az Internet hozzáférést a világ bizonyos részeire eljuttassák, mint például Afrikába. Források szerint Zuckerberg csapata 11 ezer Solara 60 típusú pilóta nélküli légi járművet építene (UAV), melyek 20 kilométer magasan, napenergia segítségével repülnének, és nagyjából 5 éven keresztül képesek a levegőben maradni.

 

Mark Zuckerberg terve, hogy mindenki számára biztosítsa az internethozzáférést, hiszen még mindig sokan vannak (közel 5 milliárd ember), akik egyáltalán nem férnek hozzá a nálunk már természetesnek számító világhálóhoz. Szerinte a kapcsolattartás emberi jog.

 

A Facebook-vezér terve nem egyedülálló. Korábban már a Google is bejelentette hasonló ötletét, a Projekt Loont, miszerint napelemekkel felszerelt hőlégballonok segítségével továbbítaná a webkapcsolatot a Föld bizonyos pontjaira. Az első léggömböket már tesztelték is Új-Zélandon, és úgy tűnik, lesz folytatás, ugyanis 3G-hez hasonló sebességet sikerült elérniük.


 

 

Forrás: Techcrunch.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató adatvizualizációs megoldások az SAP és az IFUA Horváth versenyén

Kihirdették az SAP Hungary és az IFUA Horváth adatvizualizációs versenyének nyerteseit. Ötven csapat mérte össze tudását az egyetemi és vállalati szférából. A versenyzőknek az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) segítségével kellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által biztosított adatokból látványos és lényeges összefüggéseket bemutató adatelemzéseket készíteniük és prezentálniuk. 

2024. április 17. 19:55

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09