Tizennégy magyar cég a hannoveri CeBIT-en

MTI Sajtóadatbank, 2014. március 10. 15:03

Tizennégy magyar cég mutatkozik be Hannoverben a hétfőn megnyíló CeBIT információtechnológiai kiállításon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal segítségével (HITA) - közölte a HITA.  A CeBIT a világ egyik legnagyobb nemzetközi informatikai szakvására, Európában pedig a legnagyobb, amelyen tavaly több mint 4 ezer kiállító és 285 ezer szakmai látogató vett részt a világ 120 országából.

A közlemény szerint március 10. és 14. között a HITA egy 74 négyzetméteres standon lehetőséget ad 14 magyar cégnek a nemzetközi bemutatkozásra, így egyebek között a Comfort-Solution Kft., a Dolphio Consulting Kft., a HUMANsoft Kft., az Inepex Kft., az Inventure Autóelektronikai Kutató és Fejlesztő Kft., a JobCTRL Kft., a KÜRT Zrt., a Loxon Solutions Zrt., a MOHAnet Mobilsystems Zrt., a Netlife Consulting, az ORION, a Precognox Kft., a Számlaközpont Zrt., és az Xdroid Kft.
 

Mint írták, a kiállítás ideje alatt valósul meg a Future Match elnevezésű üzletember találkozó is, a világ legnagyobb vállalkozásfejlesztési hálózata, az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében. Az esemény kiváló alkalmat biztosít az információs és kommunikációs technológiai (IKT) területen tevékenykedő vállalkozásoknak új üzleti lehetőségek, partnerek vagy k+f kapcsolatok felkutatásában.
 

A 2013-es Future Match-en 33 országból 370-en vettek részt és 1250 tárgyalást bonyolítottak le; idén 13 magyar cég képviselője regisztrált a szektor legjelentősebb kiállítása alatt megrendezendő programra.
 

A HITA a kiállító cégek mellett további húsz IKT-vállalat képviselői számára biztosított ingyenes belépőjegyeket - olvasható a közleményben.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lemaradunk, ha nem tanuljuk meg használni a mesterséges intelligenciát

Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia (MI) térhódítása a magyar iskolákban: a tanárok közel 40 százaléka és a diákok harmada rendszeresen használja a technológiát, amely tízből kilenc pedagógus szerint 2-3 éven belül át fogja alakítani az oktatást. 

2024. június 21. 16:18

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

Kétméteres tévét venne a magyar, ha nem számítana az ár

Kitört a fociláz, a nagy sportesemények környékén pedig jellemzően fellendül a kereslet a televíziók iránt is. De milyen tévét vásárolnának a magyarok, ha nem lennének anyagi korlátaik, és ehhez képest milyen készülékkel rendelkeznek most? Az LG Magyarország friss országosan reprezentatív felmérést*  készített a magyarok tévévásárlási és -használati szokásairól, amelyből az is kiderül, hogy milyen szempontok alapján döntünk a vásárláskor, és mire használjuk a készülékeinket.

2024. június 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02