Békéscsabai informatikus indulhat a jövő évi szakmai világbajnokságon

forrás: Prím Online, 2014. március 10. 15:23

A soron következő szakmák világbajnokságát jövő év augusztusában rendezik a brazíliai São Paulo-ban. 60 ország több mint ezer versenyzője fogja összemérni szaktudását, közel 50 különböző szakmában. A magyar csapat kiutazói között biztosan ott lesz egy fiatal békéscsabai informatikus, Csongrádi Dávid is, aki a HTTP Alapítvány által szervezett hazai válogatóversenyen az informatikai hálózati rendszergazda kategória győztese lett.

Március 5-én zajlott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében az I. SkillsHungary Nemzeti Válogatóverseny a HungExpo F pavilonjában. A rendezvényen 12 különböző szakmában választották ki azokat a versenyzőket, akik Magyarországot képviselik majd a soron következő szakmai világversenyeken. A WorldSkills 2015 világbajnokságot a brazíliai São Paulo-ban rendezik jövőre.


Az informatikai hálózati rendszeradminisztrátor szakma hazai felelőse már sok éve a HTTP Alapítvány, a mostani válogatóverseny fő támogatói az IT Services Hungary, a Cisco Magyarország, a Lufthansa Systems Hungária, a Microsoft Magyarország, a Profession.hu, az SRV Monitoring és a T-Systems Magyarország voltak.


A januári első fordulóban több mint 150 fiatal informatikus közül a legjobb 10 kvalifikálta magát a döntőbe. A fináléban a versenyzőknek olyan változatos és összetett munkakörnyezetben kellett helyt állniuk, ahol Cisco hálózati eszközök, valamint Microsoft és Linux-alapú rendszerek egyaránt megtalálhatók.


Az összesített eredmény alapján egy 20 éves békéscsabai fiatalember, Csongrádi Dávid (képünkön) bizonyult a legjobbnak, aki jelenleg a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégiumban diákja, illetve az intézményben működő Cisco Akadémia hallgatója. Dávidra másfél éves nagyon komoly felkészülés vár, mielőtt Brazíliában összeméri majd tudását a világ legjobbjaival.

 

Kulcsszavak: programozás verseny

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17