Legújabb ESET védelem Macre

forrás: Prím Online, 2014. március 20. 10:41
Az ESET bemutatta legújabb OS X rendszerekre szánt ESET Cyber Security Pro és ESET Cyber Security megoldását. Mindkét terméket bővített védelmi réteggel egészítették ki, így még inkább az Apple termékek biztonságát szolgálják. 

 

Igaz, a más platformú gépekhez képest még így is elenyésző a Mac operációs rendszerre készülő fenyegetések száma, de az elmúlt évekhez képest megtöbbszöröződött ezen támadások száma is. Az első Apple II rendszert megfertőző 1982-es Elk Cloner után 2004-ben kezdődött a fellendülés az OSX/Opener más néven Renepo vírus feltűnése révén. Természetesen egyik operációs rendszer sem tud 100%-os védelmet nyújtani, így egyre nagyobb szükség van az OS X operációs rendszerrel működő gépek védelmére is. Az ESET szakemberei ezért gyűjtötték össze a weboldalukon a legfontosabb tudnivalókat és érdekességeket a témában.

 

 

A legújabb Apple operációs rendszerrel – OS X Mavericks (10.9)  kompatibilis ESET Cyber Security szoftverek új, kulcsfontosságú funkciókkal bővültek: adathalászat elleni védelemmel, amelyet kiterjesztettek a platformok közötti adathalászatra is, illetve a Facebook és Twitter felhasználókat védő ESET Social Media Scannerrel. 

 

Béres Péter, a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója elmondta, hogy kíváncsiak várják, A Windows paltformon használt technológiák hogyan érvényesülnek majd más rendszeren. Azt is elmondta, hogy a frissítés során a könnyű telepítés és a felhasználóbarát élmény megteremtése is kulcsfontosságú volt.

 

A termékek felismerik a számítógépes támadásokat, amelyek olyan érzékeny információkat szeretnének kisajátítani legitim weboldalnak álcázva, mint a felhasználónevek, jelszavak, banki adatok. Mindkét program megvédi a Mac felhasználókat, illetve készülékeiket a személyazonosságokra és az adatlopásokra kockázatot jelentő támadásoktól a továbbfejlesztett adathalászat elleni modul segítségével. Az adathalászó támadások platform függetlenek, így az ESET termékek a Windows és a mobil termékek adathalászó oldalait tartalmazó adatbázist felhasználva védik a gépeket.

 

Az új ESET Cyber Security Pro és ESET Cyber Security számos továbbfejlesztett funkcióval, beállítással és alacsony rendszerkövetelménnyel válik felhasználóbaráttá. A már kiemelt funkciók mellett ez a fajta megoldás megelőzi a rosszindulatú programok továbbterjedését más számítógépekre és naponta használt alkalmazásokra, illetve olyan Windows és Linux alapú fenyegetéseket is megszüntet, amelyek Mac felhasználókkal egy alhálózatában működő Windowsos rendszereket károsíthatnak meg.

 

Ebben a verzióban mutatkozik be a továbbfejlesztett Socal Media Scanner funkció, amely on-demand és automatikusan ellenőrzi és védi közösségi fiókjainkat (Facebook, Twitter) a különböző káros tartalmak ellen. Amellett, hogy a nemkívánatos tartalmakat és alkalmazásokat kiszűri, az ESET Social Media Scanner segít a felhasználónak kezelni az adatvédelmi beállításokat és további fejlesztési javaslatokat is tesz.

 

2013-ban az adathalászat elleni modul segítségével az ESET naponta 45 000 felhasználó adatait védte meg a kéretlen fenyegetésekkel szemben. Emellett az AV-Comparatives “Gold Award” elismerését is elnyerte azáltal, hogy az adathalászó weboldalak 99%-át felismeri és blokkolja.

 

Kép: jet-computer.com

 

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt: hogyan kerülhetjük el, hogy csalók áldozatává váljunk?

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált. Aztán az állítólagos “emberrabló” szól bele a telefonba, és váltságdíjat követel, ellenkező esetben soha többé nem láthatjuk a fiunkat vagy a lányunkat. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint a csalók a jövőben egyre gyakoribbá váló telefonos átverések során a mesterséges intelligenciára támaszkodva súlyos érzelmi és anyagi károkat okozhatnak az áldozatoknak.

2024. február 28. 11:37

Romantika helyett átverés Valentin-napon? Kerüljük el a csalásokat a szerelem ünnepén!

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés: korábban nem ismert módokon keressük a szerelmet. A társkereső alkalmazásoknak 2022-ben világszerte több mint 350 millió felhasználójuk volt. Bár ilyen összetett hazai statisztikai adat nem ismeretes, de például az 1999-es alapítású magyar Randivonal.hu oldalt az évek során több, mint 3 millióan próbálták ki. Akár a telefonunkon is átlapozhatjuk potenciális jelöltjeink online katalógusát – a rémes beszélgetések és a kínos dupla randik ideje lejárt. Persze itt sem mindenki a szerelmet keresi: Valentin-nap alkalmából az ESET szakértői tanácsokat adnak arra vonatkozóan, hogyan akadályozhatjuk meg, hogy a csalók a szívünkön túl az értékeinket is ellopják.

2024. február 14. 11:32

Rendelhetek biztonságosan a Temuról? – Minden, amit tudnunk kell, mielőtt az új webáruházból vásárolunk

Valószínűleg nincs olyan közösségi média használó, aki az elmúlt időszakban ne találkozott volna a világ egyik legnagyobb webáruháza, a Temu hirdetéseivel. 3000 Ft egy pár sportcipőért? Számítógépes billentyűzet 4000 forintért? Látszólag verhetetlen ajánlatok. Köszönhetően a több tízmilliósra becsült termékkínálatnak és a rendkívül alacsony áraknak, az oldal tömegeket vonz, olyannyira, hogy a Temu a világ legtöbbször letöltött vásárlási appja lett. Vajon a Temu előretörése milyen hatással van a környezetre, a termékbiztonságra és jogszerűen működik-e a webáruház? 

2024. január 30. 12:55

Érinteni vagy nem érinteni: biztonságosabbak az NFC-fizetések?

A mágnescsíkos bankkártyák nagyjából 20 évvel ezelőtt jöttek divatba, de amellett, hogy az aláírások szükségessége megnehezítette a tranzakciókat, nem rendelkeztek megfelelő adattitkosítással. Biztonsági szempontból egyértelmű előrelépést jelentettek utódaik, a chipalapú kártyák, melyek az adattitkosítás révén fokozott biztonságot nyújtanak. Az ESET kutatói szerint ezek a kártyák továbbra is alkalmasak klónozásra vagy adatlopásra, bár az ilyen bűncselekmények elkövetése nagyobb kihívást jelent a bűnözők számára, mint a mágnescsíkos kártyák esetében. Közben pedig az érintésmentes fizetések egyre gyakoribbak – de vajon biztonságosabbak, mint a hagyományos fizetési módok?

2024. január 16. 13:09

Neked is az az újévi fogadalmad, hogy végre biztonságossá teszed az online életedet?

A január jó alkalom arra, hogy rendet tegyünk nem csak a fizikai környezetünkben, hanem a minket körülvevő virtuális világban is. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint ennek épp itt az ideje: ha mindenki tudatosan óvná adatait, akkor az online csalók nem tudnának boldogulni. 2023-ban 10 milliárd forintot csaltak ki magyar károsultaktól – és ez az összeg évről évre csak nő. Ha nem akarjuk, hogy idén tovább emelkedjen a károsultak száma, ideje kézbe venni a kiberbiztonságunkat.

2024. január 4. 16:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52