Megújította biztonsági portfólióját a Dell

forrás: Prím Online, 2014. április 21. 09:25

A Dell a Dell Enterprise Forum rendezvényen jelentette be biztonsági portfóliójának bővítését. Az új szolgáltatások és megoldások segítségével a vállalatok számára lehetővé válik az összes technológiai érintkezési pont védelme, és így nagyobb biztonságban tudhatják a vállalati hálózatot, a kulcsfontosságú adatokat és eszközöket, valamint a mobil munkaerő védeleméről is gondoskodhatnak.

A biztonsági fenyegetések folyamatos fejlődése és bővülése kihívást jelent a szervezeteknek, és a meghatározó technológiai trendek – mint például a BYOD, a felhőalapú szolgáltatások és a mobil eszközök – következtében hálózataiknak megfelelő védelemről is gondoskodniuk kell. A támadások gyakorisága riasztó mértékben növekszik világszerte. A Dell 1,06 billió behatolást akadályozott meg 249 országban az elmúlt év során1. A februárban kiadott Dell globális fenyegetésekre vonatkozó felmérése kimutatta, hogy a válaszadók 74 százaléka tapasztalt biztonsági problémát az elmúlt évben, azonban az informatikai költségvetésüknek átlagosan csupán a 17 százalékát költötték a biztonsági rendszerekre. A vállalkozások fejlődéshez elengedhetetlen, hogy megvédjék az adataikat és biztosítsák a munkaerő hatékonyságát, ami az adatközpontok, a felhő, a hálózat és különösen a végpontok védelmét jelenti.

Egy friss Forrester Research2 jelentés szerint „az alkalmazotti végpontokat gyakran veszik célba kiberbűnözők, mivel az ezek fölötti irányítás átvétele könnyű hozzáférést biztosít a szervezet legérzékenyebb adataihoz. A Forrester úgy gondolja, hogy minden átfogó adatbiztonsági stratégiának tartalmaznia kell a végpontok fenyegetettségi felületének és a végpontokon át történő adatvesztés kockázatának csökkentését is”.

„A jelenlegi fejlődő technológiai környezetben a szervezeteknek minden eddiginél több és változatosabb biztonsági fenyegetéssel kell szembesülniük. Kizárólag egy összefüggő biztonsági szemlélet képes megvédeni a szervezetek teljes informatikai környezetét a hozzáférés, együttműködés, teljesítmény vagy ár területén kötött kompromisszumok nélkül. A ma bejelentett új termékek segítségével ügyfeleink átfogó biztonsági stratégiát alkalmazhatnak vállalkozásuk külső és belső védelmére. A Dell differenciált biztonsági megközelítése lehetővé teszi  az összes technológiai érintkezési pont megvédését, az eszközöktől kezdve az adatközponton át a felhőig” – mondta John McClurg, a Dell biztonsági igazgatója.

A Dell SecureWorks az innovatív Advanced Endpoint Threat szolgáltatással bővíti a Cyber Threat Services kínálatát


A vezető információbiztonsági szolgáltatásokat kínáló Dell SecureWorks egy új, élvonalbeli Advanced Endpoint Threat Detection (fejlett végponti fenyegetéseket észlelő) felügyelt szolgáltatást mutatott be. A fejlett végponti fenyegetéseket észlelő megoldás a Dell SecureWorks Advanced Threat Services termékcsaládjának legújabb tagja. Ez a kiberfenyegetések elleni átfogó internetbiztonsági szolgáltatáscsomag tartalmazza a Managed Advanced Malware Protection (felügyelt fejlett kártevővédelem) szolgáltatást és a Targeted Threat Hunting service  (célzott fenyegetésvadászat) szolgáltatást is. Az eddigi legkárosabb biztonsági problémák jelentős részét a célpontba került szervezet egy vagy több végpontját érő támadás okozta. A különféle fenyegetések megakadályozása érdekében többrétegű biztonsági rendszerre van szükségük az értékes adatokat tároló vállalatoknak, beleértve egy, a nap 24 órájában működő, végponti fenyegetéseket észlelő megoldást is.

A Dell fejlett végponti fenyegetéseket észlelő szolgáltatása számos funkcióval rendelkezik:


·    Folyamatosan működő végpontellenőrzés: mivel a megoldás a nap 24 órájában aktív, ezért az ügyfelek a lehető leghamarabb értesülnek, ha egy vállalati végpont fenyegetettség alatt állhat. A Dell SecureWorks a fejlett fenyegetések elemzésére kiképzett szakértői megállapítják a tevékenység súlyosságát, és azonnal jelzik a kritikus fenyegetéseket.
·    Egyedülálló végpont-intelligencia az iparág egyik vezető biztonsági kutatócsapatától: a Dell SecureWorks rendszerek ezrein hajtott végre fejlett fenyegetésvadászati feladatokat, és saját megoldásokat, illetve élvonalbeli intelligenciát fejlesztett ki a végpontok fenyegetettségének észlelésére.
·    Pontos adatok a támadási vektorról: számos versenytárs végponti megoldása egyszerűen a feltört eszközök újratelepítését javasolja, azonban a Dell SecureWorks pontosan képes felfedni a végpontot ért támadás módját, így a költséges újratelepítés helyett gyakran lehetővé teszi az ügyfelek számára rendszereik hibajavítását.
·    Teljes mértékben felügyelt szolgáltatás: a Dell SecureWorks személyzete nem csak hibajavításokat és frissítéseket végez az elemzőszoftveren, hanem rendszeresen új intelligenciafrissítéseket is telepít, illetve figyeli a rendszer elérhetőségét.

A Dell Secure Mobile Access forradalmasítja a BYOD biztonságot az alkalmazásonkénti VPN hozzáférés-vezérléssel


A frissített Dell™ Secure Mobile Access (SMA) megoldás alkalmazásonkénti VPN-hozzáférést biztosít a vállalati adatokhoz és erőforrásokhoz, miközben megvédi a vállalati hálózatot a biztonsági fenyegetésektől. A saját tulajdonú készülékek használatára való áttéréssel és az alkalmazottak és a munkaadók tulajdonában lévő mobileszközök mennyiségének növekedésével az informatikai részleg új feladatává vált a biztonságos mobil hozzáférés biztosítása a vállalati adatokhoz és erőforrásokhoz. A Dell SMA segítségével az informatikai részleg korlátozhatja a VPN-hozzáférést csak a megbízható mobilalkalmazásokra, így ez a megoldás kiválóan alkalmas az üzleti alkalmazások és adatok hozzáférésének kezelésére és biztosítására. Ráadásul lehetővé teszi a személyes alkalmazások használatát is, és tiszteletben tartja a személyes adatokat. Bár a biztonsági problémák és a hálózatok megfertőzésének lehetőségét bármilyen típusú mobilhozzáférés okozhatja, a kockázat növekszik az üzleti és személyes adatok és alkalmazások közös használatakor, abban az esetben amikor az alkalmazottak személyes eszközökkel dolgoznak.

A Dell SMA megoldása az új Secure Mobile Access Operating System 11.0-ás verzióján futó Dell SonicWALL E-Class Secure Remote Access Appliance szoftvert és a Dell SonicWALL Mobile Connect 3.1 mobilalkalmazást kombinálva teszi lehetővé az informatikai részleg számára a biztonságos mobil hozzáférések és a szerepalapú jogosultságok egyszerű kiosztását több tízezer felhasználó felügyelt, és nem felügyelt eszközei számára.

További előnyök:


·    Lehetővé teszi a VPN-hozzáférés korlátozását a regisztrált mobilalkalmazásokra, továbbá azoknak a személyes alkalmazásoknak a blokkolását is, amelyek megnövelhetik a mobil kártevő fenyegetettséget és pazarolhatják vállalati sávszélességet.
·    Támogat minden mobilalkalmazást és biztonságos tárolót, nem igényel módosítást, alkalmazáscsomagolást vagy szoftverfejlesztői eszközöket.
·    A felhasználói megfelelés betartatásával csökkenti az üzleti kockázatot a személyes eszközök hitelesítési házirendjei esetében, valamint a BYOD használati házirendjének kezelésével és jelentésével.
·    Integrációt biztosít a Dell Enterprise Mobile Management megoldással, beleértve a Mobile Workspace tároló technológiát is, így lehetővé teszi a felhasználó alkalmazásainak és adatainak hatékony, biztonságos és megbízható továbbítását. A külső mobil megoldásokat használó szervezetek számára a Dell Secure Mobile Access megoldás minden mobilalkalmazást és tárolót támogat, így könnyedén és gyorsan integrálható bármilyen informatikai környezetbe.

A Dell Data Protection | Hardware Crypto Accelerator a díjnyertes Dell Data Protection | Encryption termékcsalád részeként növeli a végpontok biztonságát


A Dell új Dell Data Protection | Hardware Crypto Accelerator (HCA) terméke kibővíti a jelenlegi Dell Data Protection | Encryption termékcsaládot, és az ügyfelek adatait a lehető legmagasabb szintű szabványoknak megfelelően biztosítja. A FIPS 140-2 3. szintű tanúsítvánnyal rendelkező HCA számos fejlesztésen keresztül támogatja a Dell küldetését, hogy rugalmas, kezelhető és hatékony megoldásokat kínáljon a végpontok biztosítása érdekében bármilyen méretű informatikai infrastruktúrához:


·    A HCA átalakítja bizonyos Dell Latitude laptopok, OptiPlex asztali gépek és Precision munkaállomások merevlemezeit gyors (3 gigabit/másodperc sebességű), öntitkosító, behatolásgátló eszközökké, így nincs szükséges külön öntitkosító meghajtók vásárlására – és mindezt a rendszerteljesítmény feláldozása nélkül teszi.
·    A HCA lehetővé teszi a megfelelőség kezelését, és csatlakoztatva van a Dell adatvédelemhez, így az informatikai rendszergazdák egyetlen megfelelőségi adatkészletet alkalmazhatnak minden eszközön.
·    A FIPS 3-as szintű tanúsítvánnyal rendelkező rendszerek a vállalatok legértékesebb adatainak védelmére szolgálnak.
·    Bizonyos SED megoldások az adatokat és a titkosítási kulcsot ugyanazon az eszközön tárolják, azonban a Trusted Platform Module (megbízható platformmodul) által támogatott DDP | HCA esetében a titkosítási kulcs mind a meghajtótól, mint a Hardware Crypto Accelerator programtól elkülönítve található. Ennek köszönhetően a meghajtó eltávolítása után az adatok automatikusan lekérhetetlenné válnak.

Elérhetőség


·    A Dell SecureWorks Advanced Endpoint Threat Detection felügyelt szolgáltatás Magyarországon 2014. második negyedévének végén lesz elérhető.
·    A Dell Secure Mobile Access termék az év közepétől lesz megvásárolható/letölthető világszerte.
·    A Dell Data Protection | Hardware Crypto Accelerator már elérhető.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17