A Facebooké a Moves fejlesztője

Farkas Norman, 2014. április 25. 15:35

A Facebook felvásárolta az egyik legnépszerűbb aktivitáskövető- és naplózó alkalmazásként ismert Moves fejlesztőjét, a finn ProtoGeo Oyt. Jó hír, hogy iOS és Android platformokon továbbra is elérhető marad az app.

A Facebook csütörtökön jelentette be, hogy felvásárolta a finn ProtoGeo Oy startupot, mely a Moves mozgáskövető mobilalkalmazása által vált ismertté.

 

A Moves-ról annyit érdemes tudni, hogy az okostelefonunk gyorsulásérzékelőjét is kihasználó app, amely folyamatosan képes követni mozgásunkat a térképen. Az összegyűjtött adatokat roppant egyszerű formában tárja elénk: különböző színű körökben láthatjuk, hogy mekkora távolságot, mennyi idő alatt tettünk meg gyalog, bringával, tömegközlekedéssel, vagy futva. A Moves használatával könnyen áttekinthető tevékenységnaplókra tehetünk szert, melyeket még személyesebbé alakíthatunk például úgy, hogy elnevezzük az egyes helyeket, ahol jártunk – a megadott helyeket egyébként a program később már automatikusan felismeri, és ennek megfelelően naplóz.

 

 

A Moves tehát egy jó kis app, így nem csoda, hogy a Facebook kivetette rá hálóját. Sajnos nem tudni, hogy Mark Zuckerbergék mennyit csengettek ki a startupért, de a pletykák szerint a közösségi oldal egyik legkisebb összegű vásárlásáról van szó.

 

Az akvizícióról a ProtoGeo Oy e-mailben tájékoztatta a Moves használókat. A levélben elárulták, hogy bár a Moves csatlakozott a Facebook virágzó mobilapp családjához, iOS és Android platformon is változatlanul elérhető marad és az adatkezelésük sem módosul.

 

Mark Zuckerberg azt mondta, hogy ez az üzlet a mobil ökoszisztéma felépítésének egy fontos állomása. Közelebb visz a végső célhoz, ami nem más, mint egy összekapcsolt világ megalkotása.

 

 

[Forrás: ZDNet]

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17