A légkondi mint a lakás dísze

Az LG formabontó megoldással rukkolt elő

Czipperer Dia, 2014. április 30. 14:15

Az LG tegnapi sajtóeseményén megismerkedtünk a vállalat legújabb légkondicionáló megoldásával,m amely jócskán eltér a már megszokott stílustól és technológiától. Az LG légkondicionáló berendezéseinek technológiáját és formavilágát tekintve is új utakra lépett.

A meghívóból már sejthető volt, hogy nem egy hagyományos légkondicionáló berendezés bemutatójára megyünk, ám valóban kellemes meglepetés ért a rendezvényen. Nem csak egy stílusos haszontalan kütyüt mutattak be, hanem egy csúcstechnológiás berendezést, mely exkluzív stílussal párosul.

 

Üttörő megoldás

 

Mind a forma, mind pedig a technológia tekintetében is egyedi az LG megoldása, az LG ARTCOOL Stylist Inverter V modell. Lapos és letisztult formavilággal rendelkezik, a négyszögletes formatervezés pedig szintén változás az elődökhöz képest.

 

A készülék nagy előnye, hogy három oldalról hűsít (jobbról, balról és alulról), az eddigi egy helyett, amely jóval leszűkítette a potenciális elhelyezések számát. Az LG modellje azonban szinte bárhol könnyen elhelyezhető, mert nem foglal sok helyet, és mivel három irányból is érkezik a levegő, olyan helyekre is rakhatjuk, ahová korábban nem tettük volna.

 

A színek játéka

 

Az ARTCOOL Stylist ezen kívül egyedi színvilággal is rendelkezik. Maga a készülék csak fehér színben lesz kapható – ezzel bármilyen helyiség kiegészítője lehet – de az eszköz háttérvilágítással rendelkezik, vagyis az adott helyiségben a hangulatunkhoz, berendezési tárgyakhoz megfelelő színt választhatunk. Minderről Dr. Fogassy Katalin színterapeuta beszélt, aki minden hangulathoz társított egy színt (mikor mit érdemes használni). Ezeknek mi magunk is utánanézhetünk, és ennek fényében állíthatjuk be az eszköz színvilágát a speciális távirányító segítségével, mely érintőképernyővel rendelkezik, amelyen láthatjuk a fontos információkat (pl. aktuális üzemmód, pontos idő, hőmérséklet).

 

Az LG az Erzsébet-téren felállított egy 32 ARTCOOL Stylist légkondiciónálóból álló falat, ahol bárki kipróbálhatja, milyen a három irányból érkező légáramlat, és váltogathatják a színvilágot a távirányító segítségével

 

Csendes társ

 

Szerencsére a csúcstechnológia jelen esetben valóban azt takarja, amit értünk alatta, tehát a további felmerülő zavaró tényezők, mint például a zaj terén is veszi az akadályokat. A készülék alvó üzemmódban nagyon halk működésre képes, amely szinte már az emberi fül számára nem is hallható (19 dB).

 

Ezen kívül energiatakarékos is. Az LG munkatársai ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy az uniós elvárásokat ezen a téren messze túlteljesíti a készülék.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50