A légkondi mint a lakás dísze

Az LG formabontó megoldással rukkolt elő

Czipperer Dia, 2014. április 30. 14:15

Az LG tegnapi sajtóeseményén megismerkedtünk a vállalat legújabb légkondicionáló megoldásával,m amely jócskán eltér a már megszokott stílustól és technológiától. Az LG légkondicionáló berendezéseinek technológiáját és formavilágát tekintve is új utakra lépett.

A meghívóból már sejthető volt, hogy nem egy hagyományos légkondicionáló berendezés bemutatójára megyünk, ám valóban kellemes meglepetés ért a rendezvényen. Nem csak egy stílusos haszontalan kütyüt mutattak be, hanem egy csúcstechnológiás berendezést, mely exkluzív stílussal párosul.

 

Üttörő megoldás

 

Mind a forma, mind pedig a technológia tekintetében is egyedi az LG megoldása, az LG ARTCOOL Stylist Inverter V modell. Lapos és letisztult formavilággal rendelkezik, a négyszögletes formatervezés pedig szintén változás az elődökhöz képest.

 

A készülék nagy előnye, hogy három oldalról hűsít (jobbról, balról és alulról), az eddigi egy helyett, amely jóval leszűkítette a potenciális elhelyezések számát. Az LG modellje azonban szinte bárhol könnyen elhelyezhető, mert nem foglal sok helyet, és mivel három irányból is érkezik a levegő, olyan helyekre is rakhatjuk, ahová korábban nem tettük volna.

 

A színek játéka

 

Az ARTCOOL Stylist ezen kívül egyedi színvilággal is rendelkezik. Maga a készülék csak fehér színben lesz kapható – ezzel bármilyen helyiség kiegészítője lehet – de az eszköz háttérvilágítással rendelkezik, vagyis az adott helyiségben a hangulatunkhoz, berendezési tárgyakhoz megfelelő színt választhatunk. Minderről Dr. Fogassy Katalin színterapeuta beszélt, aki minden hangulathoz társított egy színt (mikor mit érdemes használni). Ezeknek mi magunk is utánanézhetünk, és ennek fényében állíthatjuk be az eszköz színvilágát a speciális távirányító segítségével, mely érintőképernyővel rendelkezik, amelyen láthatjuk a fontos információkat (pl. aktuális üzemmód, pontos idő, hőmérséklet).

 

Az LG az Erzsébet-téren felállított egy 32 ARTCOOL Stylist légkondiciónálóból álló falat, ahol bárki kipróbálhatja, milyen a három irányból érkező légáramlat, és váltogathatják a színvilágot a távirányító segítségével

 

Csendes társ

 

Szerencsére a csúcstechnológia jelen esetben valóban azt takarja, amit értünk alatta, tehát a további felmerülő zavaró tényezők, mint például a zaj terén is veszi az akadályokat. A készülék alvó üzemmódban nagyon halk működésre képes, amely szinte már az emberi fül számára nem is hallható (19 dB).

 

Ezen kívül energiatakarékos is. Az LG munkatársai ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy az uniós elvárásokat ezen a téren messze túlteljesíti a készülék.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52