Mindössze 80 dollár a Google Glass anyagára

Farkas Norman, 2014. május 6. 16:25

Kiderült, hogy a Google okosszemüvegét alkotó hardverelemek összértéke csupán 80 dollár, ami kissé durván hangzik, tekintve, hogy a keresőóriás 1500 dollárért kínálja a kütyüt. A felháborodás helyett azonban érdemes belegondolni, hogy a hardver nem minden, hiszen például rengeteg kutatás és fejlesztés is kellett ahhoz, hogy a Google Glass létrejöhessen.

A teardown.com lelkes emberei utánajártak, vajon mennyi lehet az egyébként 1500 dollárt kóstáló Google Glass anyagára. Az eredmény kissé meglepő, ugyanis a kütyüt elméletileg 79,78 dollárból meg lehet építeni, ennyi ugyanis a benne található hardverelemek összértéke. Erre rájön még 5 dollár összeszerelési költség, szóval a Google-nek 85 dollárba kerül egy okosszemüveg előállítása.

 

Nyilván az jut először az ember eszébe, hogy a vállalat pofátlanul nagyot kaszál minden egyes eladott Glassen még úgy is, ha felszámolunk néhány járulékos – például marketing – költséget. További lendületet adhat a háborgásunknak, hogy az eszköz hardverének zömét nem kellett külön kifejleszteni, mivel azok már megtalálhatók a legtöbb okostelefonban. A szoftveres oldallal pedig hasonló a helyet, hiszen a Google kezében lévő Android rendszer átalakított változata fut a készüléken a szintén a Google nevével fémjelzett hangfelismerő szolgáltatással kiegészülve.

 

 

A fentiek dacára szó sincs arról, hogy a Google bárkit is át akarna verni. A fent említett 85 dollár csak az eszköz fizikai előállítását fedezi. Az új platform felépítése, amit a Glass képvisel több ezer fejlesztéssel töltött óra eredménye, ami rengeteg munkát és befektetett pénzt jelent a Google részéről. A szemüveghez tervezett alkalmazások és szolgáltatások is ennek eredményei.

 

Örülünk, hogy kiderült, hardveresen mennyire olcsó a Glass, hiszen ez azt jelenti, hogy amint kiforr a platform és jobban elterjed, ellephetik a piacot a kedvezőbb árú okosszemüvegek.

 

[Forrás: IntoMobile]

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52