Magyar IT-cégek mutatkoznak be Szingapúrban az ExhibIT-en

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 13. 10:22

A magyar kereskedőház május 27-ei irodanyitásához kapcsolva május 28-án húsz magyar IT-cég mutatkozik be az ExhibIT szakmai rendezvényen Szingapúrban - mondta Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója háttérbeszélgetésen Budapesten és hozzátette: az ExhibIT roadshow iránt jelentős szingapúri érdeklődés mutatkozik, eddig mintegy 100 ottani cég regisztrált a részvételre.

Faragó Csaba, Magyarország szingapúri nagykövete a háttérbeszélgetésen hangsúlyozta, hogy Szingapúr nyitott a két ország közötti kapcsolat bővítésére, jelenleg évi 1,5-1,6 milliárd dollárt tesz ki a bilaterális forgalom, és ezt növelni szeretnék.
 

Kerekes György emlékeztetett arra, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. egy évvel ezelőtt jött létre többségi állami tulajdonban, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével. Hozzátette, tapasztalatuk szerint a külpiacon igény mutatkozik a magas minőségű magyar fogyasztási cikkek, illetve a tudásexport iránt, ez utóbbiba tartozik az IT-szektor, valamint a hagyományos mérnöki szolgáltatás.
 

Faragó Csaba kitért arra, hogy a szingapúri piac érdeklődést mutat a magyar IT-termékek, szolgáltatások, a mezőgazdaság, az erdészeti alapanyagok, az egészségügy területe iránt. Magyarország szingapúri nagykövete rámutatott arra, hogy a két ország közötti jelentős földrajzi távolság áthidalása a cégeknek érdemi költséggel jár, ennek mérséklésében segíthet a kereskedőház működtetése. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szingapúri cégek üzletkötés esetén képviselethez ragaszkodnak.
 

Szőke István, a szingapúri kereskedőház szóvivője elmondta, hogy Szingapúrban erős az állam szerepe, és komoly legitimitást jelent az állami részvétellel működő kereskedőház jelenléte az üzleti életben.
 

Horváth Miklós, a Magyar Külgazdasági Szövetség elnöke kiemelte: szakmai partnerséget töltenek be a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel való együttműködésben. Közölte: a magyar kkv-szektor exportja rendkívül alacsony a multikhoz képest, amin szeretnének változtatni.

Kulcsszavak: kiállítás roadshow

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52