Az Intel stratégiai megállapodást kötött a Rockchippel

forrás: Prím Online, 2014. május 28. 08:51

Az Intel Corporation stratégiai megállapodást kötött a Rockchippel a belépő szintű androidos táblagépnél alkalmazott Intel architektúrák és kommunikáció alapú megoldások kínálatának növelése, valamint piaci megjelenésük felgyorsítása érdekében.

A megállapodás értelmében a két vállalat egy Intel márkájú mobil SoC platformot fog kifejleszteni. A négymagos platform az Intel 3G modem technológiáját is tartalmazó Intel Atom processzorra épül.

 

 

A belépő szintű androidos mobil eszközökhöz használt integrált mobil SoC platformokat magában foglaló Intel SoFIA termékcsaládba tartozó négymagos SoFIA 3G várhatóan 2015 első félévében lesz majd kapható, és elsősorban a belépő szintű táblagépeknél találkozhatunk majd vele. Az Intel SoFIA termékcsalád a tavalyi év végén került be az Intel mobiltermék-kínálatába, mint a vállalat első integrált alkalmazásprocesszor és kommunikációs platformja.

 

A táblagép piac további bővülésének köszönhetően a Rockchippel kötött stratégiai megállapodás lehetővé teszi az Intel számára, hogy kibővített termékportfoliójával új vevőket nyerjen meg.

 

Kép:thedroidguy.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17