Idegesítenek a Facebook alkalmazásmeghívók? Van megoldás!

Czipperer Dia, 2014. június 23. 13:11

Lehet, hogy sokak számára evidensnek tűnik, ám mégis akadnak olyanok, akik nincsenek tisztában azzal, hogyan szabaduljanak meg egy kéretlen facebookos alkalmazásmeghívótól. Íme egy kis útbaigazítás.

Hogy miért pont most írunk erről? Jómagam azt tapasztalom, egyre több ismerősöm veszik el a közösségi média dzsungelében. Jobbára csak jelen vannak az oldalon (jelen esetben a Facebookon), de számos fontos lépéssel, szolgáltatással nincsenek tisztában. Az egyik ilyen fontos – állandóan jelen lévő probléma – a kéretlen alkalmazásmeghívók.

 

Sokan írják ki az üzenőfalukra, hogy nem kérnek játékfelkéréseket, meghívókat, pedig valójában annyi erőfeszítéssel, míg megírják ezt az üzenetet, ők maguk is letilthatják ezeket.

 

A legtöbb alkalmazás automatikusan küldd felkéréseket ismerősöknek, csak így engedi használni az adott appot a rendszer. Tehát, aki játszani szeretne, annak be kell vállalnia azt a kockázatot, hogy utána az ismerősök támadásainak kereszttüzébe kerül, illetve egy-egy letiltás is megtörténhet.

 

Szeret, nem szeret?!

 

Adott egy helyzet: van egy átlagos ismerősünk, netalántán jó barátunk, illetve rokonunk az oldalon. Általában szeretjük, amiket posztol, talán még érdekel is, sor megy sora, csak ne küldene játékmeghívókat. Tiltsam le, avagy sem? Nos, a válasz nem is olyan bonyolult, mint elsőre tűnik. Nem kell ugyanis minden szálat megszakítanunk azért, mert „kedves ismerősünk” a Facebook-játékok bűvkörébe került, van okosabb és kevésbé a kedélyeket felkorbácsoló megoldás is.

 

Nem mindig az egyszerűbb a jobb

 

Természetesen le is tilthatjuk ismerősünket, törölhetjük is baráti körünkből, de ha mégsem szeretnénk viszálykodni, akad más lehetőség is, ami ráadásul nem is bonyolultabb az előzőnél, csupán kevesebben tudnak erről az opcióról.

 

Aki szokott böngészni a „Beállítások” fül alatt, annak talán nem ismeretlen megoldás az, hogy egyes alkalmazásokat külön-külön is letilthatunk, illetve megadhatjuk azon ismerősünk nevét, akitől nem szeretnénk a jövőben hasonló felkéréseket kapni. A Facebook beállításoknál a „Tiltás” menüpont alatt található meg ez az opció, közvetlenül a „Felhasználók tiltása” lehetőség alatt. Itt ezek mellett arra is van lehetőség, hogy egyes eseménymeghívókat letiltson az adott felhasználó.

 

 

 

Vagyis nem kell teljesen megszakítani a kapcsolatot egy adott ismerősünkkel, hiszen van okosabb és kevésbé fájdalmasabb megoldás is.

 

Kép: v8.en.memegenerator.net

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Sztorik a zsebben: gyermeknapon debütál az NMHH új kiadványa

A gyermekek biztonsága kerül fókuszba május 25-én és 26-án a Városligeti Gyermeknapon. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett rendezvényen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is ott lesz. A korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is a Biztonságos Internet Sátor lesz az egyik legnépszerűbb helyszín, ahol ezúttal kicsik és nagyok a „Sztorik a zsebben – Történetek a közösségi médiából” című kiadványt is kézbe vehetik.

2024. május 26. 12:04

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17