Ingyenesek a Foci VB hátralévő meccsei a MyTV-n

forrás: Prím Online, 2014. július 4. 14:03

Háromszorosára nőtt a Telenor televíziós műsorszolgáltatásának népszerűsége a foci VB hatására. A propelleres szolgáltató ennek örömére ingyenessé tette a Telenor MyTV belföldi adatforgalmát a foci VB végéig. Igaz, jöhetett volna kicsit előbb is ez a lépés.

A labdarúgás nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb sportja – a különböző bajnokságok egész évben rajongók és tévénézők millióinak figyelmét kötik le világszerte és Magyarországon is. Az igazi fociünnep azonban a világbajnokság, amelynek idén a torna történetének legsikeresebb országa, Brazília ad otthont. Az utóbbi évtizedek egyik legjobbjának kikiáltott VB izgalmasabbnál izgalmasabb mérkőzésein már több mint 150 gól született. Nem meglepő tehát, hogy a közvetítések népszerűsége a Telenor televíziós műsorszolgáltatásának, a MyTV-nek a nézettségét is az egekbe emelte.

 

Az eltérő időpontokban játszott mérkőzések sokakat útközben érnek, amikor nincs lehetőségük leülni a tévé vagy egy nyilvános kivetítő elé. Ilyenkor jön jól a Telenor MyTV, amellyel a Hipernet 4G hálózaton kényelmesen követhetik vagy nézhetik vissza a meccseket, a világbajnokság végéig belföldön ingyenes adatforgalom mellett.

 

Június 12-e, a nyitómérkőzés óta másfélszeresére nőtt a MyTV alkalmazás által a Hiperneten generált adatforgalom, és kétszeresére az aktív felhasználók száma. Mindeközben pedig a régi és új felhasználók hozzávetőleg háromszor annyi időt töltenek el a MyTV-vel, mint a VB-t megelőzően. Ezen belül természetesen a meccseket élőben közvetítő M1 nézettsége nőtt a legnagyobb mértékben, mégpedig a tízszeresére.

 

Mivel még az okostelefonosnál is nagyobb mértékben nőtt a PC-s felhasználás népszerűsége, valószínűsíthető, hogy a MyTV olyanokat is meccsnézésre csábított, akik például televízió hiányában ezt otthonukban nem tudnák megtenni.

 

Az alkalmazás statisztikáiból az is kiderül, hogy a legtöbben június 13-án este követték a meccseket, amikor a holland válogatott 5-1-el vágott vissza a négy évvel ezelőtti döntőben őt megverő Spanyolország csapatának. Ők valószínűleg nagyon fognak örülni annak, hogy a Telenor a negyeddöntőktől kezdve minden mérkőzés megtekintését ingyenessé teszi úgy, hogy a MyTV szolgáltatással a Hiperneten generált adatforgalmat jóváírja számukra. Az okostelefonon és táblagépen egy mozdulattal készíthető képernyőmentéssel a felhasználók a számukra legizgalmasabb mérkőzések legjobb pillanatait a Facebookon is szabadon megoszthatják, augusztus 31-ig adatforgalmi korlát nélkül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59