Nanotechnológiás spray védőtok és -fólia helyett

Farkas Norman, 2014. július 24. 16:23

Hamarosan elbúcsúzhatunk a buborékos kijelzővédő fóliáktól és az amúgy is méretes okostelefonjainkat még nagyobbá tévő vízálló tokoktól, jönnek ugyanis a nanotechnológiás sprayk, melyek mindkettőt kiválthatják, mégpedig versenyképes áron.

A víz- és porálló okostelefonok egyre elterjedtebbek, hiszen már több gyártó felismerte, hogy a felhasználók szeretik, ha drága kütyüikkel nem kell hímes tojásként bánniuk. Az új trendet persze nem mindenki követi, így számos készülék van a piacon, amely védtelen a vízzel, az ütésekkel és a porral szemben is. E modellek tulajdonosai kijelzővédő fólia, illetve víz- és ütésálló tok használatával emelhetik a védelem szintjét. Ez azonban némi kompromisszummal jár, hiszen a fóliát nehéz feltenni úgy, hogy ne szoruljanak alá porszemek és/vagy levegőbuborékok, a tokok pedig bármennyire is ötvözhetik a divatot a védelemmel, óhatatlanul megnövelik a telefon méretét (mi erős hátrányt jelenthet, hiszen egyre több mobil már önmagában is táblagépre emlékeztet, amit a nagy kijelzők trendjének „köszönhetünk”). Mindezt figyelembe véve joggal merül fel a kérdés, hogy mi számíthat jobb megoldásnak a fólia-tok párosnál.

 

 

Hamarosan utat törhet magának egy új megoldás a nanotechnológiás spray-k képében, melyekből már két típus is létezik. Az egyik a Puracoat, mely az Indeigogo oldalán bukkant fel és a közösség összefogásával valósulhat meg, a másik pedig Impervious névre hallgat. Mindkét spray védelmet nyújt a vízzel és a karcolásokkal szemben a telefonok számára, amiket befújtak velük, így biztonsággal elhagyható a kijelzővédő fólia és a tok használata a kezelt eszközöknél.

 

 

A Puracoat feltalálói szerint egy készülék egészen egy évig marad víz- és karcálló a befújás után, de ajánlott 3-6 hónap elteltével egy újabb – egyébként az emberi szem számára láthatatlan –nanoréteget felvinni a biztonság kedvéért. A spray hatékonyságát az alábbi videó szemlélteti, melyben kulccsal, fémszálas szivaccsal, majd kávéval és vízzel gyötrik a kezelt okostelefont. Egy tubus Puracoat spray 18 dollárba kerül és 4 telefon védelmére elegendő.

 

 

Ami az Impervioust illeti, nagyjából ugyanazt nyújtja, amit a Puracoat: víztaszító, láthatatlan nanoréteget von a befújt készülék köré, amit így akár IPX7 tanúsítványnak megfelelő mértékben képes megóvni a környezeti hatásoktól – például egy méter mély vízben fél órán keresztül is úszkálhat a mobil anélkül, hogy baja esne. A 30 dolláros csodaszer hátránya, hogy teljes védelmet csak az iPhone 4, 5 és 5S modellek esetén képes biztosítani.

 

 

[Forrás: BGR, Indiegogo]

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59