Az Xperia Z3 sorozat készülékein debütált a PS4 Remote Play funkció

Czipperer Dia, 2014. október 28. 17:14

A Sony Xperia Z3 sorozat az idei IFA szakkiállításon mutatkozott be a nagyközönségnek. A készülékekre már a PS4 Remote Play alkalmazás is elérhető, így bárhol játszhatnak kedvenc játékaikkal.

Legyen szó Xperia Z3, Xperia Z3 Compact okostelefonról vagy Xperia Z3 Tablet Compact táblagépről, mindegyikre elérhető már a PS4 Remote Play funkció. Ez azt jelenti, hogy a DUALSHOCK4 kontrollerrel és egy Wifi hálózat segítségével a PlayStation 4 játékkonzol távolról is irányítható, így bárhol lehet például játszani is. 

 

A PS4 Remote Play alkalmazás a Z3 sorozat modelljein debütált. Ezeket a következő hetekben a Z2-es széria készülékei is követik majd, vagyis a Z2 okostelefon és Z2 Tablet tulajdonosok is távolról vezérelhetik majd eszközüket.

 

A PS4 Remote Play megoldása PlayStation Vitán és PlayStation TV-n is elérhető lesz november 14-től Európában.

 

Számos kiegészítő is a játékosok rendelkezésére áll. Ilyen például  az Xperia Z3 okostelefonhoz készített GCM10 Game Control Mount (játékvezérlőhöz csatlakoztatható készüléktartóra) vagy a vezeték nélküli DUALSHOCK4 kontroller, illetve az Xperia Z3 Tablet Compacthoz tervezett -Bluetooth képes - BSC10 dokkoló is, melyekkel tovább fokozható a játékélmény.

 

Bár a vállalat közleményében kiemelte, hogy nem minden játék támogatja a távolról vezérlést, és nem minden országban lesz elérhető, ezekről azonban további részleteket nem közöltek. Megkeresésünkre azonban elmondták, hogy a legtöbb exkluzív játék elérhető az appon keresztül. Azok a játékok nem támogatják, amelyekhez speciális periféria, mint. pl. PS Eye kamera szükséges. Az országok tekintetében pedig minden olyan régióban elérhető az alkalmazás, ahol a konzol is kapható.

 

Kép: joystiq.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09