A harmadik legnagyobb okostelefon-gyártó lett a Lenovo a Motorola felvásárlásával

forrás: Prím Online, 2014. november 4. 12:13

A Motorola márka, a Motorola innovatív okostelefon portfóliójának – Moto X, Moto G, Moto E és DROID sorozatai –, valamint a tervezett Motorola termékek akvizíciója a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává pozícionálja a Lenovót.

A Lenovo teljes tulajdonú leányvállalatként fogja működtetni a Motorolaát, amelynek székhelye Chicagóban marad. Az ügylet lezárásával a Lenovo egy új portfólióval rendelkező vállalattal bővül, amely világszerte közel 3500 munkavállalót alkalmaz – ebből kb. 2800 az Egyesült Államokban dolgozik –, akik a Motorola kiemelkedő eszközeinek tervezésével, eladásával és támogatásával foglalkoznak.

Liu Jun, a Lenovo ügyvezető alelnöke és a Lenovo Mobile Business Group elnöke lett a Motorola Igazgatótanácsának elnöke. Rick Osterloh, a Motorola veteránja marad a Motorola elnöke és ügyvezető igazgatója.

A Lenovo tervei szerint a Motorola üzletág 4-6 negyedéven belül válik nyereségessé.

A Google megtartja a Motorola Mobility szabadalmi portfóliójának nagyobbik részét, míg a Motorola jogosultságot kap eme gazdag portfólió és más szellemi tulajdon használatához.  A Motorola megtart több mint 2,000 szabadalmat, számos szabadalmi keresztlicencelési megállapodást, a Motorola Mobility márkát és a védjegy portfóliót.

A vételár hozzávetőlegesen 2,91 milliárd dollár (zárás utáni kiigazításokkal módosulhat), amelyből 660 millió dollárt készpénzzel fizettek ki, továbbá 519,107,215 darab, újonnan kibocsátott, 750 millió dollár összértékű, a forgalomban lévő értékpapírok 4,7 százalékát képviselő Lenovo részvényt adtak át záráskor a Google-nak. A fennmaradó 1,5 milliárd dollárt hároméves kötelezvény (promissory note) formájában fizetik meg. Egy megközelítőleg 228 millió dolláros készpénz kompenzációt fizetett a Lenovo a Google-nak a Motorola által a zárás időpontjában birtokolt készpénz és működő tőke állomány után.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30