CES 2015: jönnek a jövő év legforróbb tech trendjei

Január elején Las Vegasba költözik a digitális világ krémje

forrás: Prím Online, 2014. november 11. 12:27

Már csak néhány hetet kell várni, hogy Las Vegasban kiderüljön, mik lesznek a jövő év forradalmi technológiai trendjei és leghájpoltabb kütyüjei. 2015. január 6-9. között 3.500 kiállító – a legnagyobb mamutcégektől az ígéretes startupokig – mutatja be a Nemzetközi CES keretében a legfrissebb fogyasztói elektronikai újdonságokat, melyek közül több gyökeresen változtathatja meg mindennapjainkat már a nagyon közeli jövőben.

A CES immár több mint 40 éve a fogyasztói technológiai szektor legfontosabb nemzetközi eseménye, hiszen a legnagyobb gyártók és a legkreatívabb garázscégek hagyományosan itt mutatják be új termékeiket és forradalmi ötleteiket a nagyvilágnak. Az év elején, Las Vegasban megrendezésre kerülő tech szupershowra több mint 160.000 látogatót – elsősorban iparági szakembereket, üzletembereket és újságírókat – várnak a szervezők közel 150 országból.

A világ legnagyobb innovációs fesztiválja a javában zajló digitális ipari forradalom összes fontos trendjét és mozzanatát mutatja be egy helyen. A kiállításon kiemelt figyelmet kapó szenzor- és okostechnológia egyre fejlettebbé és kifinomultabbá válik, és egyre nagyobb erővel tör be mindennapi életünk szinte minden területére: autóinkba, otthonainkba, sporttevékenységünkbe vagy éppen az egészségmegőrzésbe. A CES külön kiállítóteret szentel a 25 legmeghatározóbb technológiai szegmensnek, így többek között saját techzónát kapnak az intelligens járművek, a 3D nyomtatás, a kiberbiztonság, a fitnesz tech, a szenzorok, az okosotthonok, az okosórák, a viselhető eszközök, a robotika vagy éppen a drónok.

Hamarosan itt a sofőrnélküli autó

A CES-en az egyik leghangsúlyosabb terület a rohamtempóban fejlődő járműipari innováció lesz. Rekordszámú, összesen 11 nagy autógyártó – az Audi, a BMW, a Chrysler, a Ford, a GM, a Hyundai, a Mazda, a Mercedes, a MINI, a Toyota és a Volkswagen mutatja majd be legfrissebb intelligens megoldásait. Többek között terítékre kerülnek a legújabb sofőrnélküli, karambolmegelőző és járművek közötti kommunikációs technológiák is.

„Az okostechnológia egyre inkább átszövi az autóipart, melynek köszönhetően a közlekedés egyre biztonságosabbá, gazdaságosabbá és kényelmesebbé válik. Ezzel párhuzamosan a vásárlók számára is hangsúlyosabb szerepet kap, hogy mennyire intelligens egy autó. Innovációs szempontból ez az egyik legizgalmasabb terület jelenleg, ezért is növeljük évről-évre a szerepét a CES-en” – mondta Gary Shapiro a CES-t szervező CEA (Fogyasztói Elektronikai Társaság) elnök-vezérigazgatója. 

Mindenhol ott lapul egy szenzor

A technológia robbanásszerű fejlődése, a különböző okoseszközök és az ezekbe épített szenzorok alapvetően változtatják meg életmódunk szinte minden aspektusát. A CES egy külön kiállítóteret szentel az „életstílus technológiának”, melynek keretében bemutatásra kerülnek a mindennapi életünket befolyásoló legfrissebb tech trendek az oktatás, a család, a fitnesz, az egészség, a gyerekek, az idősek és a viselhető eszközök tematikája köré csoportosítva. Ehhez kapcsolódóan szintén kiemelt figyelmet kapnak a szinte már mindenhol – okostelefonjainkban, különböző fitneszkütyükben, ruhákban, játékokban, autókban – jelenlevő szenzorok, melyek lehetővé teszik, hogy a legkülönbözőbb valós idejű adatok elemzésével és az így lehetővé váló testre szabással életünk, munkánk és a szabadidőnk eltöltése, egyszerűbb és hatékonyabb legyen.

A CES 2015 grandiózus, több mint 191 ezer négyzetméternyi kiállítási területén 20 ezer új technológiai termék debütál a nagyközönség előtt.
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét

Az észak-európai faházakról elsőre egy fjord partján álló színes halászkunyhó vagy egy tóra néző erdei faház juthat az ember eszébe. A svédországi Skellefteå-ban épült Sara Kulturális Központ egy hipermodern technológiával felszerelt, 20 emeletes felhőkarcoló, amely új fenntarthatósági szinteket megcélzó, innovatív megoldásokra épít, ugyanakkor alapjaiban egy faszerkezetes toronyház.

2024. május 27. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52