A közösségi oldalakon a nők az aktívabbak

MTI Sajtóadatbank, 2014. december 5. 11:35

A számítógép hamarabb része lett a férfiak életének, a korábbi években az online világban uralkodó férfidominancia azonban mára szinte teljesen eltűnt.

A számítógép hamarabb része lett a férfiak életének. Míg a rendszeresen internetező férfiak harmada több mint 15 éve használja a komputert, addig a nőknél ez az arány 27 százalék. A korábbi években az online világban uralkodó férfidominancia azonban mára szinte teljesen eltűnt, kiegyenlítődtek a nemek internet használati szokásai, s mostanra magyarországi adatok nagyjából megfelelnek az uniós tagállamok átlagának.

A leglátogatottabb honlaptípusok listáját a nők körében a közösségi oldalak és a levelező rendszerek vezetik, ezt követik a női és az egészséggel kapcsolatos site-ok, valamint a gasztronómiai portálok.

Györke Zsuzsanna, a Kutatócentrum kutatási projektmenedzsere a Kossuth Rádió Napközben című műsorában elmondta: nemrégiben a közösségi oldalak használatát vizsgálták az internetezők körében. A felmérésből kiderült, hogy a nők aktívabbak a közösségi oldalak használatában. Az eredmény nem meglepő – tette hozzá Györke Zsuzsanna – hiszen a nők általában a hétköznapi életben is kommunikatívabbak és közlékenyebbek, s vélhetően ez tükröződik a közösségi médiahasználati szokásaikban is, kommunikációs csatornaként használják ezeket az oldalakat. A nők közel fele válaszolta azt, hogy gyakrabban használja a közösségi site-okat üzenetküldésre, mint az e-mail fiókját, s a 18-29 évesek a legaktívabbak ezeken az oldalakon.

Györke Zsuzsanna további érdekességként említette, hogy a képmegosztásra épülő közösségi oldalak tagjainak döntő többsége szintén nő.

Gombos Zsolt, az Online Marketing Akadémia alapítója hozzáfűzte: a magyar felhasználók átlagosan napi három órát töltenek a közösségi oldalakon. A Facebookon megjelenő reklámokat pedig a nők harminc százaléka igyekszik tudatosan kerülni, míg a férfiaknál ez az arány negyven százalék.

Forrás: Kossuth Rádió, Napközben, hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59