Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy

Czipperer Dia, 2015. január 6. 16:29

A YouGov piackutató cég egy érdekes felmérést végzett az Egyesült Királyságban. Arra keresték a választ, hogyan lehet jellemezni az egyes embereket annak alapján, milyen márkájú telefont használnak.

A YouGov kiváncsi volt arra, mi jellemzi az okostelefon felhasználókat. A piackutató cég az egyes márkához kötődő felmérést végzett, hogy megtudja, mi jellemzi a telefonhasználókat egy adott márka tekintetében.

 

A kutatás főbb megállapításai

 

A felmérés során 40 és 49 év közötti átlagos férfiakat kérdeztek meg, főként Londonban élőket, valamint Közép-Skócia és a dél-part lakóit. Összesen 1750 felhasználói visszajelzésből állapították meg következtetéseiket.

 

Az adatok szerint a 40 feletti férfiak magas vagy átlagfizetéssel gyakrabban rendelkeznek BlackBerry készülékkel. Azt is megállapították, hogy ezek az emberek gyakran túráznak és bicikliznek, és jól tartják magukat. Keveset néznek tévét, viszont jó a humorérzékük.

 

A Samsung Galaxy felhasználók főbb jellegzetességei közé tartozik, hogy átlagosan 18 és 24 év közöttiek, a kiskereskedelmi szektorban dolgoznak vagy szociális munkát végeznek. A sportolás csak alkalmi tevékenység az életükben, viszont nagyon szeretnek számítógépezni. Néha pedig egy kicsit temperamentumosak is.

 

Szeretik a jó ár-érték arányt, a videójátékokat, a képregényeket és a klasszikus rock zenét. Viszonylag sokat lógnak a neten, átlagosan 41 órát a héten, és több mint 50 órát tévéznek.

 

A Nokia felhasználók többsége 60 éves vagy idősebb. Szeretnek kertészkedni, olvasni és nézni a madarakat, esetleg tartani. Szórakozásra azonban keveset költenek. Viszonylag keveset tévéznek, legalábbis a Samsung felhasználókhoz képest: heti 26-30 órát. Bár hírfüggők, inkább nyomtatott lapokat olvasnak. Kellemes, kommunikatív, őszinte emberek.

 

A Motorola tulajdonosokról szintén elmondható, hogy átlagban 60 évesek vagy idősebbek, és mérsékelt politikai nézetekkel rendelkeznek. Általában mérnöki vagy egszségügyi területen dolgoznak. Szintúgy szeretnek kertészkedni és olvasni, kedvenc állatuk pedig a madár.

 

A Nokia felhasználóknál kevesebbet néznek tévét, mindössze 11-15 órát egy héten. Nem szeretnek adósságba kerülni, ezért takarékosság jellemzi őket és a pénzügyek koordinálása. Gyakran introvertáltak és nehezen jönnek ki másokkal.

 

Forrás: bizblog.blackberry.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59