Minden, ami CES

forrás: Prím Online, 2015. január 7. 08:39

Január 6-tól 9-ig tart Las Vegasban a világ legnagyobb technológiai kiállítása, a CES, azaz az International Consumer Electronics Show.

Bár a digitális ipar legnagyobbjai, a Google, az Apple, a Microsoft csak közvetett módon vannak jelen, az esztendő legnagyobb innovációs mutatványának számító műsora bemutatja, mire számíthat 2015-ben a szórakoztatóelektronikára kihegyezett közönség. Egyre több szakújságíró, blogger, szakértő, s mind több kiállító vonzza magára a figyelmet.

Képgalériánk erről a nyüzsgésről számol be. A fotók áradatából annyi mindenképpen kiderül, hogy szokottnál is jobban figyel a világ az autókra, hogy a monitorok méret- és felbontás növekedése nem áll meg, hogy jól jön minden – kijelző, képernyő, mobil –, ami hajlékonnyá tehető, hogy egyre bonyolultabban lesznek egyszerűek a bennünket körülvevő okos tárgyak.

 Bőven kijutott tehát ultranagy-felbontású tévéből (Samsung), háromdimenziós nyomtatóból, BMW i8-ból, Samsung okostelefonból és okosórából (és a mindkettővel kommunikáló BMW i8 elektromos kocsiból) és Toyota Future Mobility FV2, Toyota i-Road háromkerekű tanulmányautóból, Toyota FCV nevű hidrogénhajtású tanulmányautóból, rajzoló robotból, projektorral szerelt okostelefonból, hordozható és hajlítható napenergia-tárolóból. A Sony bemutatta a cég új, EXPERIA Z1-es, a Caterpillar a D100-as okostelefonját, az LG az új, ívelt formájú mobilját, a G Flexet.

Volt persze 3D tévé is, de a Haier mozdulatvezérelt televíziója a fotó alapján egyszerűen kihagyhatatlannak tűnik.

hirado.hu

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a háztartási gépeket vették tavaly a magyarok

21,8 százalékos visszaesés volt tavaly a nagy háztartásigép-piacon Magyarországon, így 2022-höz képest mintegy 302 ezer darabbal kevesebb, összesen 1 millió 40 ezer készülék talált gazdára a GFK adatai szerint. A mérséklődés itthon volt a legnagyobb az európai országokat nézve, a piac 154 milliárd forintra esett vissza. A szakértő szerint tavaly kevesebb alapgépcsere történt a háztartásokban és az újlakások építésének visszaesése is jelentős hatással volt a beépíthető készülékek piacára. Idén viszont a kormány által meghirdetett lakásfelújítási programok adhatnak masszívabb lökést a piacnak. 

2024. április 14. 12:10

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09