Ezer embertől válik meg a Sony

Czipperer Dia, 2015. január 28. 16:27

A Sony ismét csökkenti mobilrészlegének állományt. A vállalat további ezer embertől válik meg az okostelefon részlegnél, elsősorban Európában és Kínában.

Nincs kétség afelől, hogy küszködik a Sony okostelefon-üzletága. A Sony stratégiaváltásáról szóló híreket már tavaly novemberben hallani lehetett, idén januárban pedig a Reuters egy újabb érdekes fordulatról számolt be. Szerintük, amennyiben a jövőben nem hoz sikert a más vállalatokkal való együttműködés, elképzelhető, hogy kivonul a mobilpiacról.
 

 

Szintén a Reuters számolt be tegnap arról, hogy összesen ezer embert bocsátanak el a mobilrészlegtől. Lehet, hogy a mostani hírek is a mobilrészleg leépítését jelzik előre. Már korábban is történtek leépítések ezen a fronton. A nyári csökkenő bevételek miatt szintén ezer embert bocsátottak el a vállalattól.

 

A Nikkei üzleti napilap beszámolója szerint összességében a Sony mobilrészlege 30%-kal zsugorodik 2016 márciusára. A Sony egyelőre nem kommentálta a híreket.

 

Forrás: Reuters.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52