Vártnál jobban nő a Nokia nyeresége

MTI Sajtóadatbank, 2015. január 30. 15:31

Az elemzők által vártnál jobban nőtt a finn Nokia hálózati berendezések üzletágának nyeresége a tavalyi utolsó negyedévben a vállalat csütörtökön közzétett beszámolója szerint.

A Nokia fő üzletága, a hálózati berendezések 470 millió eurós üzemi nyereséget ért el a december végéig tartó három hónapban. A Reuters hírügynökség által kérdezett elemzők 415 millió eurós eredményt vártak. A harmadik negyedévben 397 millió eurót tett ki az üzletág nyeresége.

Az Ericsson és a Huawei után a harmadik legnagyobb távközlési hálózati berendezésgyártó cég értékesítési árbevétele 9 százalékkal, 3,8 milliárd euróra nőtt a negyedik negyedévben éves összehasonlításban. A hálózati berendezés üzletág üzleti eredmény kulcsa a harmadik negyedévben 14 százalékra emelkedett az elemzők által várt 12,4 százalékkal szemben.

A Nokia szerint a jó eredmény az észak-amerikai és kínai 4G hálózatok kiépítésének köszönhető.

A finn távközlési óriáscég tavaly 7,2 milliárd dollárért eladta a Microsoftnak évek óta veszteséges mobiltelefon gyártó üzletágát, hogy ezentúl a hálózati berendezésekre, a navigációs és a szabadalmi üzletágra koncentrálhasson.

Kulcsszavak: Nokia +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52