2019-re nagyobb kereslet mutatkozik majd a phabletek iránt

Czipperer Dia, 2015. február 2. 16:18

A Juniper Research adatai szerint 2019-re sokkal nagyobb kereslet mutatkozik majd a nagykijelzős mobilok iránt. A piaci elemzőcég szerint a készülékek egyötöde a phablet lesz.

Ma már egyre több nagyobb kijelzős mobil jelenik meg a piacon: már az Apple is beállt a sorba új iPhone-jaival. A jövőben ez a trend erősödni fog, legalábbis a Juniper Research becslései erről árulkodnak. Az adatok szerint 2019-re már a készülékek 20%-a esik majd a phablet kategóriába, vagyis az 5,5 és 6,9 hüvelykes tartományba, amely megközelítőleg 400 millió eszközt jelent. Idén nagyjából 138 millióra rúg majd ez a szám.

 

A trend erősödése abban érhető tetten, hogy az emberek egyre többet játszanak és néznek multimédiás tartalmakat mobileszközükön. Felhasználói élmény szempontjából pedig erre a nagyobb képernyő sokkal alkalmasabb.


A Juniper szerint ez a trend a táblagépek csökkenéséhez vezet majd azokban a régiókban – mint például Kínában –, ahol az emberek a legtöbb tevékenységüket az okostelefonokon bonyolítják.

 

A jelentés arra is rávilágít, hogy az érdekgazdák köre és a legtöbb eszközelem a jövőben egyszerüsödni fog. Úgy vélik, hogy hamarosan ugyanaz a chip hajtja majd a mobileszközöket az okostelefonoktól a laptopokig.

 

Forrás: GSMArena.com; Kép: allthingsd.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59