Az USA-ban átvette a vezetést az iOS

Czipperer Dia, 2015. február 6. 11:37

A tavalyi év utolsó negyedéves (Q4) eredményei arról tanúskodnak, hogy az Egyesült Államok piacán az iOS bizonyult a legnépszerűbb operációs rendszernek. Igaz, csak egy hajszálnyival előzte meg az Androidot.

A Kantar Worldpanel ComTech elemzése szerint az USA-ban átvette a vezetést az iOS a mobil operációs rendszerek körében. A Q4-es időszak mutatói szerint 0,1%-kal előzte meg a Google Android platformját. 2012 utolsó negyedéve óta nem volt példa hasonlóra.

 

A Kantar adatai szerint 2014 utolsó három hónapjában az Egyesült Államokban eladott készülékek 47,7%-án iOS, 47,6%-án pedig Android rendszer futott. A Windows Phone jelentős lemaradással, 3,8%-kal birtokolja a harmadik helyet, a negyedik pedig a BlackBerry a maga 0,3%-ával.
 


Az ünnepi szezonban az Apple iPhone 6 modellje volt a legkelendőbb mobiltelefon az USA-ban, és nemcsak az öncélú vásárlást tekintve, hanem a karácsonyra ajándékozott telefonok sorában is listavezető volt. A második legkelendőbb mobil pedig a Samsung zászlóshajó Galaxy S5 mobilja volt.

 

A márkahűség tekintetében szintén az Apple áll az első helyen 87%-kal az USA-ban és Európában. Az Android gyártók közül pedig egyértelműen a Samsung emelkedik ki a sorból a maga 62%-ával.

 

Bár az USA mutatói az iOS sikerét támasztják alá, a világ vezető mobilplatformja még mindig az Android: 66,1%-os piaci részesedéssel Európában, valamint 77%-kal Kínában.

 

Forrás: GSMArena.com; Kép: tech.co

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59