A Samsung kezében a Loop Pay

Czipperer Dia, 2015. február 19. 18:43

A Samsung is belép a mobilfizetési piacra. A dél-koreai vállalat felvásárolta az Apple Pay riválisát, a Loop Payt.

A Samsung maga jelentette be szerdán, hogy bekebelezték a Loop Pay mobilfizetési megoldást. A korábban még csak pletykaként terjedő hír tehát igaznak bizonyult, és az Apple után szabadon Samsung is szerencsét próbál a mobilfizetési megoldások terén. Az Apple Payjel ellentétben (NFC) azonban a Loop Pay mágneses titkosított továbbítási technológiát használ.

 

David Eun, a Samsung szakembere elmondta, hogy a jövőben a következő generációs szoftverekre és szolgáltatásokra fókuszálnak majd, és a Loop Pay pedig a mobilrészleghez csatlakozik majd. Azt is hozzátette, hogy a részleg a közeljövőben egy fizetési szolgáltatásokhoz alkalmas platformot fejleszt majd.

 

A mostani felvásárlással a Samsung egy egyre inkább telített piacra lépett be, ahol egyebek mellett a PayPal, a Google és az Apple is jelen van.  Kíváncsian várjuk, mikor jelentik be az új platformot. A Techspot szerint a Galaxy S6-tal karöltve, az idei Mobile World Congressen mutatják be.

 

Forrás: Techspot.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02