A legújabb androidos kártevő akkor támad, amikor nem is gondolnánk

Czipperer Dia, 2015. február 20. 10:12

Az AVG biztonságkutató cég szerint egy új androidos malware igencsak alattomosan viselkedik. Azután támad csak, miután a felhasználó kikapcsolta készülékét.

Az AVG számolt be arról az új mobilkártevőről, mely azután lendül csak támadásra, miután kikapcsolták a mobileszközt. Tehát valójában nem is kapcsol ki a készülék, csak a felhasználó hiszi azt, a kártevő pedig szorgosan végzi a dolgát.

 

Miután kikapcsolják a userek a telefont, úgy tűnik, mintha tényleg lezajlana a folyamat, valójában azonban nem kapcsol ki a készülék. A kártevő képes eltéríteni a mWindowManagerFuncs felületet, ezáltal meg tudja jeleníteni a hamis leállítási folyamatot, miután a kikapcsoló gombot megnyomták. 

 

A malware tehát csak ekkor válik aktívvá, és képes többek között kimenő hívásokat kezdeményezni, SMS-eket küldeni, képeket készíteni és számos olyan feladatot végrehajtani, melyből a gyanútlan tulajdonos mit sem észlel.
 


A vállalat szóvivője szerint eddig több mint 10 ezer készülék esett áldozatul, a legtöbb közülük Kínában, ahol legelőször felbukkant a kérdéses malware. Az AVG azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy a készülék kikapcsolása után távolítsák el az akkumulátort, ha valóban szeretnék biztonságban és kikapcsolt állapotban tudni telefonjukat.

 

Forrás: Mashable.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

A közösségi média önértékelésre gyakorolt hatásával és a petfluencer jelenséggel foglalkozó témák nyerték az IAB Legjobb szakdolgozat versenyét.

2024. március 25. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59