Kínai windowsos tabletek, mobilok érkeznek a hazai boltokba

forrás: Prím Online, 2015. február 27. 12:19

Hamarosan új márkájú, Kínában gyártott windowsos tabletek és okostelefonok jelenhetnek meg a hazai elektronikai boltokban. A Microsoft üzleti találkozón mutatta be a magyarországi forgalmazóknak a hazai piacon ma még részben ismeretlennek számító, ízléses dizájnnal és kiváló funkcionalitással rendelkező kínai márkákat.

A Marriott Courtyard Budapest City Center adott otthont február 26-án a Microsoft Magyarország által szervezett üzleti találkozónak. A meghívott hazai elektronikai kis- és nagykereskedők a magyar piacon ma még részben ismeretlennek számító kínai gyártók termékeivel találkozhattak a rendezvényen, akár konkrét üzleti megállapodásokat is köthettek a forgalmazásukról. A Microsoft Magyarország azért teremtett lehetőséget a kínai eszközök – okostelefonok és tabletek – bemutatkozására, mert termékeik kiválóan alkalmasak a Windows alkalmazások futtatására.

 


2014 végén hazánkban is megjelentek az első, Windows 8-at futtató, alacsony árkategóriájú úgynevezett CTE (China Technology Ecosystem) tabletek. A Microsoft arra számít, hogy ezek szerepe tovább erősödik 2015-ben abban az alacsony árkategóriájú piaci szegmensben, amelyben ma még az androidos táblagépek dominálnak. A CTE gyártók ugyanis nagy választékban kínálnak ízléses dizájnnal és kiváló funkcionalitással rendelkező gépeket, amelyeket az ügyfelek speciális igényeire figyelemmel, kedvező áron és nagyon gyorsan képesek a piacra juttatni. Ezek eszközök a legújabb Intel Atom és Core M  processzorokkal vannak ellátva, amelyek a készülékekből a maximumot hozhatják a lehető legnagyobb akkumulátoros üzemidő mellett. A felhasználók a számukra leginkább megfelelő megoldás kiválasztásával jelentősen javíthatnak hatékonyságukon.

 


A Microsoft prognózisa szerint világszerte hamarosan több mint 3 milliárd embernek lesz internetkapcsolattal rendelkező eszköze, felhőalapú alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal. 2014-ben már 46 milló olyan táblagép volt, amelybe Intel processzor került – ezzel az eredménnyel a cég a kategória legnagyobb processzorbeszállítójává lépett elő. Az Intel célja, hogy a felhasználók a számukra legmegfelelőbb eszközt tudják kiválasztani, legyen szó csupán tartalomfogyasztásról, vagy például egy külső billentyűzet csatlakoztatása után tartalmak előállításáról. A Windows operációs rendszer használatával ráadásul megvalósul az átjárhatóság a táblagép, az asztali gép, a mobiltelefon és akár a játékkonzol között is. A felhasználók a számukra leginkább megfelelő megoldás kiválasztásával jelentősen javíthatnak hatékonyságukon, és a legújabb Intel Atom, illetve Core M processzorok használatával a maximumot hozhatják ki az általuk kinézett készülékekből a lehető legnagyobb akkumulátoros üzemidő mellett.
 

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Profi tippek a tudományos anyagok hatékony olvasásához BOOX tabletekkel

A tudósoknak, kutatóknak és diákoknak a kutatási cikkek olvasása olyan, mintha egy tudástornyot építenének. Minden tégla egy-egy információt képvisel, amit alaposan megvizsgáltak, hogy biztosítsák a zökkenőmentes integrációt a teljes szerkezetbe. Tekintettel az információsűrűségre, a tudományos művek olvasása mindig tanulságos, ugyanakkor megterhelő. A produktivitás javításához megfelelő módszerekre és eszközökre van szükségünk.

2024. május 24. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17