Eljárást indított a UPC ellen a GVH

MTI Sajtóadatbank, 2015. március 2. 16:16

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.-vel (UPC) szemben, mert a szolgáltató a 29-es körzetben alacsonyabb színvonalú szolgáltatást nyújt magasabb áron. Mivel a UPC egyedüli távközlési szolgáltató a körzetben, magatartása kimerítheti a gazdasági erőfölénnyel való visszaélést.

A GVH hétfőn közölte, hogy február 20-án versenyfelügyeleti eljárást indított a UPC-vel szemben, mert nagyszámú fogyasztói jelzés alapján észlelte, hogy Monoron és környékén alacsonyabb színvonalú, azaz kisebb le- és feltöltési sebességű internet-szolgáltatást kínál magasabb előfizetői díjért az ország többi területéhez képest.
 

A versenyhivatal szerint a UPC ezzel feltételezhetően megsértette a versenytörvény gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.
 

A közlemény szerint az eljárás lefolytatását a közérdek védelme teszi szükségessé, figyelemmel arra, hogy a UPC magatartása széles fogyasztói kört érint, és jelentős számú piaci jelzés érkezett a GVH-hoz. Hozzáteszik, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. A törvény szerint a GVH-nak 6 hónapja van az eljárás lefolytatására, és ez az időszak két alkalommal, további 6-6 hónappal meghosszabbítható.

Kulcsszavak: bírság jog UPC-hu UPC GVH

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52