Átfogó védelmi megoldást mutatott be a Kaspersky

forrás: Prím Online, 2015. március 21. 08:57

A Kaspersky Lab bemutatta a Kaspersky Total Security – multi-device-t, az otthoni felhasználóknak szánt biztonsági megoldását. A megoldás megóvja a modern internethasználókat a kiberfenyegetésektől.

Az online biztonság már nem csak azt jelenti, hogy a fenyegetettségi térkép változásaira kell reagálni – az internetes környezet maga vált sokkal összetettebbé. A B2B International és a Kaspersky Lab közös felmérése szerint egy átlagos európai család 5 olyan eszközzel rendelkezik, amely internetkapcsolattal bír, és ez a szám évről évre növekszik. Sőt, a felhasználók 93 százaléka bizalmat szavaz a számítógépének vagy okostelefonjának, nem csak értékes adataival, de a személyes életének részleteivel is.

 

A Kaspersky Security Network szerint, a Microsoft Windows rendszeren naponta átlagosan 300.000 rosszindulatú program tűnik fel. Míg az Androidot használók 19 százaléka találkozott legalább egyszer mobilt célzó támadással a 2014-es év folyamán. Az Apple OS X-re készült veszélyes szoftverek száma is folyamatosan növekszik: 2014-ben a Kaspersky Lab termékek összesen 3.7 millió olyan támadást észleltek, amelyek során OS X rendszerű gépeket kíséreltek megfertőzni.

 

A magánélet védelme

 

A felmérés kimutatta, hogy az európai internethasználók 64 százaléka aggódik amiatt, hogy valaki használja a készülékét, vagy esetleg nyomoz utána. A vállalat szakértői a felhasználók visszajelzéseit figyelembe véve, számos új technológiát fejlesztettek.

 

A Webcam Protection for Windows folyamatosan felügyel minden olyan kísérletet, amely a webkamera vagy más pogramok hozzáférésére irányul. A Privacy Protection for Android pedig lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beállítsanak szűrőket a bejövő hívásokra és üzenetekre, valamint, hogy a bizonyos kontaktokkal való teljes kommunikációjuk nyomait elrejtsék, beleértve a hívásokat és az SMS-eket is. A Privacy Cleaner for Windows törli a felhasználó tevékenységi naplóját (látogatott oldalak, letöltött fájlok, stb), és a File Shredder úgy eltávolít bármilyen fájlt, hogy azt ne lehessen visszaállítani.

 

A pénz védelme

 

A felmérés szerint, az elmúlt évben, a felhasználók 53 százaléka szembesült olyan esettel, amelyben a fizetési fiókjához próbáltak hozzáférni, és a válaszadók 4 százaléka elismerte, hogy sikerrel járt a támadás, amely pénzveszteséget okozott. Az áldozatok átlagosan 313 dollár veszteséget szenvedtek el. A Safe Money komponens megóvja a felhasználókat az ilyen károktól, Windows vagy OS X alapú számítógépükön.

 

A megoldás továbbá megerősíti a megnyitott fizetési weboldalak hitelességét, amennyiben az oldal törvényessége igazolt, aktiválódik a Safe Money funkció. A megoldás a fizetés alatt kiszűr minden olyan tevékenységet, amely nem a fizetési rendszerhez köthető, például bármilyen adatokra irányuló támadást. A Virtual Keyboard és a Secure Keyboard szintén elérhető a felhasználó számára.

 

A megoldás megerősíti, hogy a bank vagy a fizetési oldal törvényesen működik, és ezáltal biztosítja a felhasználót afelől, hogy a tranzakcióját nem téríthetik el kiberbűnözők. A Safe Money egy olyan virtuális billentyűzetet is tartalmaz, amely megelőzi, hogy a keyloggerek hozzáférhessenek a begépelt adatokhoz.

 

A személyazonosság védelme

 

A kérdőív felfedte azt is, hogy világszerte a felhasználók 36 százaléka több, mint 10 online felhasználói fiókot kezel párhuzamosan. Azonban a felhasználónevek és jelszavak hasonló kombinációja aranybánya lehet a kiberbűnözők számára, hiszen ezen kombinációk segítségével hozzáférhetnek a felhasználók értékes adataihoz és online fiókjaihoz.

 

A Kaspersky Total Security – multi-device tartalmazza a Kaspersky Password Manager programot, amely biztonságos jelszavakat generál a felhasználó személyes fiókjaihoz és alkalmazásaihoz, valamint egy titkosított formában tárolja őket, hogy megóvja az illetéktelenektől. Az adatokat a felhasználó valamennyi eszközén szinkronizálja, legyen szó Windows, OS X, Android vagy iOS készülékről. Egyetlen mester jelszó megjegyzése elegendő ahhoz, hogy minden szolgáltatáshoz automatikusan hozzárendelje a megfelelő belépési adatokat.

 

Az adatok védelme

 

A felhasználók világszerte arról számoltak be, hogy az eszközeiken tárolt adatok körülbelül 15 százaléka olyan, amely egyedi és kár esetén nem pótolható. Ráadásul, a B2B International és a Kaspersky Lab szerint az átlagos kár az olyan fájlok esetén, amelyet csak egyetlen számítógépen tárolnak, 429 dollárra tehető. Más adatok még inkább feltornázhatják ezt az árat.

 

A személyes adatok védelméért a Kaspersky Total Security – multi-device része a back-up funkció is. Így a biztonsági másolatokat akár egy helyi vagy hálózati merevlemezen is tárolhatjuk, illetve FTP szerveren vagy Dropboxban is.

 

A felhasználók 61 százalékának, aki aggódik a személyes adatainak ellopásától, a Kaspersky Total Security – multi-device tartalmazza az Anti-Theft (csak androidos eszközökre) és a Data Encryption (Windows PC eszközre) funkciót, a hagyományos vírusirtó technológiákon felül. Az Anti-Theft a távolból le tudja tiltani az elveszett készüléket, GPS segítségével pedig képes beazonosítani a tartózkodási helyét, valamint törölni a rajta tárolt adatokat. A Data Encryption továbbá lehetővé teszi a jelszóval védett, titkosított mappák létrehozását az érzékeny fájlok számára.

 

A gyermekek védelme

 

A vállalat felmérése alapján, az európai válaszadók 57 százaléka nyugtalankodik amiatt, hogy mivel találkoznak gyermekei az interneten. A Kaspersky Total Security – multi-device segít megóvni a gyermekeket az internetes veszélyektől.

 

A szülői felügyelet (Parental Control) technológia elérhető Windows és OS X rendszerre is, amellyel a szülők beállíthatják, hogy a gyermekek mennyi időt tölthetnek a világhálón, korlátozhatják, hogy mely alkalmazásokat futtathatják, valamint felügyelhetik, hogy milyen információkat oszthatnak meg.

 

Egyszerűbb védelem minden eszközön

 

Ahhoz, hogy még kényelmesebb legyen a használat, a Kaspersky Total Security – multi-device-t a My Kaspersky portálba olvasztották.

 

Amint regisztráljuk a fiókunkat a portálon, egyetlen ablakban láthatjuk minden olyan eszközünk aktuális állapotát, amelyen Kaspersky Lab megoldás található. Ennek része a biztonsági megoldás aktiválási és lejárási dátuma, az utolsó ellenőrzés időpontja, és az adatbázisok állapota. A távolból is kezelhetjük a különböző engedélyeket, és megváltoztathatjuk a termékek beállításait, Windows és OS X rendszerre. Továbbá indíthatunk a távolból kereséseket, vagy elindíthatjuk az új adatbázisok letöltését, frissítését. Ráadásul a My Kaspersky vezérli Anti-Theft for Android funkciót is.

 

A beépített My Kaspersky Store lehetővé teszi, hogy a felhasználók letölthessék a Kaspersky Lab ingyenes megoldásait, valamint megvásárolhassák a díjköteles szolgáltatásokat is.

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tudjuk, hogy kritikus a jelszavak cseréje, de mégsem tesszük meg

Egy friss felmérés szerint bár a lakosság háromnegyede gondolja úgy, hogy meg kell változtatni bizonyos időközönként az online felületeken használt jelszavakat, egyharmaduk nem teszi ezt meg. Sőt, az internetes vásárlók ötöde minden felületen ugyanazt a belépési azonosítót használja. A biztonságos internethasználathoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ilyen alapvető adatvédelmi beállításokkal. Éppen ezért az OTP Mobil egy edukatív, online információs kampányt indított, melyben gyakorlati, egyszerűen alkalmazható tanácsokkal, tippekkel látja el az internetezőket. 

2024. április 12. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09